Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δικαστικές πηγές σε FT: «Η Β. Θάνου προωθούσε την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ»


Διεθνείς διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της Βασιλικής Θάνου, με τους Financial Times να αναφέρουν σε δημοσίευμά τους πως η αντικατάσταση της επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, «παρόλο που δεν έχει κατηγορηθεί για παραπτώματα», αποτελεί το πρώτο πολιτικό τεστ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι FT επικαλούνται δικαστικές πηγές, σύμφωνα με τις οποίες «η Βασιλική Θάνου προωθούσε ενεργά την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ για εμπλοκή πολιτικών αντιπάλων σε υποτιθέμενα σκάνδαλα διαφθοράς». Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ερευνητές της Επιτροπής Ανταγωνισμού διαμαρτυρήθηκαν ότι η κ. Θάνου παρενέβαινε στο έργο τους. «Σε επιστολή τους προς το υπουργείο Ανάπτυξης 40 αξιωματούχοι έγραψαν ότι υπονομεύεται η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στα στελέχη και τους ερευνητές», τονίζουν οι Financial Times.

«Την Πέμπτη θα ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα οδηγήσει στην αποπομπή της Βασιλικής Θάνου», συνεχίζει το δημοσίευμα, και επισημαίνει πως «σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, απαγορεύεται πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί, ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι και κυβερνητικοί σύμβουλοι να διορίζονται σε θέσεις ρυθμιστικών αρχών για πέντε χρόνια μετά την αποχώρησή τους. Η κυρία Θάνου αποτελεί τη μοναδική περίπτωση ανάμεσα σε 22 επικεφαλής ελληνικών ρυθμιστικών οργάνων που έρχεται αντιμέτωπη με την αποπομπή» γράφουν οι Financial Times που υπογραμμίζουν ότι η Βασιλική Θάνου δεν θεωρήθηκε επαρκής για το Σώμα εξαιτίας του κομματικού παρελθόντος της και της σχέσης της με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Oι FT επισημαίνουν την υπόσχεση Μητσοτάκη για αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, ενώ γίνεται αναφορά στην κόντρα που ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση της κας Θάνου, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εγείρουν θέμα νομιμότητας γύρω από την πρόθεση απομάκρυνσης από το Μαξίμου.

Οι FT κάνοντας αναδρομή στην πορεία της κας Θάνου αναφέρουν ότι διετέλεσε για σύντομο διάστημα η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ελλάδας το 2015, ως επικεφαλής μεταβατικής κυβέρνησης πριν από τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών. Διορίστηκε στη θέση της προέδρου της επιτροπής ανταγωνισμού τον Ιανουάριο και παραιτήθηκε από τη θέση της ως νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού για να υπηρετήσει πενταετή θητεία. Ο διορισμός της ανακοινώθηκε από το γραφείο του κου Τσίπρα και αργότερα επικυρώθηκε από το κοινοβούλιο.

Παράλληλα, το δημοσίευμα κάνει αναφορά σε δηλώσεις της κας Θάνου όπου η ίδια δήλωνε τεχνοκράτης, ενώ έλεγε πως έχει πέσει θύμα στοχοποίησης.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]