Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λιβύη: Βομβάρδισαν αεροσκάφος της Άγκυρας με όπλα και τζιχαντιστές


Τη Δευτέρα βομβαρδίστηκε και καταστράφηκε μεταγωγικό αεροσκάφος στη βάση της Μισράτα στη Λιβύη, με όλο το φορτίο του, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Εθνική Πολεμική Αεροπορία της Λιβύης, που ελέγχεται από τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή εναντίον της αεροπορικής βάσης της Μισράτα, όπου βρίσκεται η πολεμική αεροπορία της κυβέρνησης της Τρίπολης.

Σύμφωνα με πηγές του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), σε αεροπορική επίθεση το βράδυ της Δευτέρας καταστράφηκε μεγάλος αριθμός όπλων που μετέφερε ένα ουκρανικό μεταγωγικό αεροπλάνο τύπου Il-76TD, το οποίο είχε αναχωρήσει από την Άγκυρα.


Το εν λόγω αεροπλάνο, εκτός από οπλικά συστήματα και πυρομαχικά, μετέφερε και τρομοκράτες τζιχαντιστές, για να ενισχύσουν τα στρατεύματα της κυβέρνησης της Τρίπολης, η οποία μετά την εμπλοκή της Τουρκίας είναι υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Σημειώνεται ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μισράτα στις 23.30 της Δευτέρας και καταστράφηκε ολοσχερώς ένα λεπτό μετά την προσγείωσή του, που σημαίνει ότι δεν πρόλαβε να εκφορτώσει το φορτίο του, το οποίο καταστράφηκε.

Τέλος, σύμφωνα με τις πηγές του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, η Εθνική Πολεμική Αεροπορία της Λιβύης θα συνεχίσει τους βομβαρδισμούς στην αεροπορική βάση της Μισράτα μέχρι να επιτευχθεί η πλήρης καταστροφή όλων των στρατιωτικών αεροσκαφών Bayraktar TB2, που παραχώρησε η Τουρκία στην πολεμική αεροπορία της κυβέρνησης της Τρίπολης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]