Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πως το «Βορειομακεδονικός» γίνεται «Μακεδόνας και Μακεδονικός»


Ώρα να κινηθεί η Αθήνα

Το αρνητικό προηγούμενο που επιχειρεί να εμπεδώσει η βορειομακεδονική πλευρά ώστε να κατοχυρωθεί παντού ο όρος «Μακεδόνας» και «Μακεδονικός» κυρίως σε ότι αφορά την εθνική ταυτότητα, αναδείχθηκε πρόσφατα με αφορμή αναφορές στην γειτονική χώρα από τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ και από τον ίδιο τον κ. Ζόραν Ζάεφ στην διάρκεια της δημόσιας απολογίας του για εκείνη την τηλεφωνική φάρσα της οποίας έπεσε θύμα.

Η Αθήνα και η νέα ηγεσία του ΥΠΕΞ πρέπει, με εργαλεία που διαθέτει σε διμερές επίπεδο και σε σχέση με την ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας, να απαιτεί και να κατοχυρώνει την χρήση του όρου Βορειομακεδονικός που αποτυπώνει και το πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και να ελέγξει άμεσα την πορεία υλοποίησης της Συμφωνίας σε ότι αφορά, σε θέματα αλλαγής των εγγράφων, αλλαγής των βιβλίων, υλοποίηση των δεσμεύσεων για τα αγάλματα κλπ, προκειμένου να αποτραπεί η παγίωση της παραποίησης των διατάξεων της Συμφωνίας και να επιβληθεί ντε φάκτο η ευρύτατη χρήση του «Μακεδονία-Μακεδονικός» όπως επιδιώκει η άλλη πλευρά.

Ο κ. Ζάεφ μετά την αποκάλυψη της φάρσας από τους Ρώσους φαρσέρ που τον εξέθεσαν διεθνώς, είχε δώσει συνέντευξη τύπου για να δικαιολογήσει την γκάφα του. Και μεταξύ των άλλων που είπε είναι ότι τουλάχιστον στην διάρκεια των συνομιλιών του με τους φαρσέρ αν και αναφέρθηκε στην Συμφωνία των Πρεσπών και στην Συμφωνία με την Βουλγαρία, πουθενά δεν έθιξε την «Μακεδονική Ταυτότητα».


«Συγκεκριμένα σημεία των τηλεφωνικών συνομιλιών, επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη μου στις Συμφωνίες με την Ελλάδα και την Βουλγαρία και ο καθένας μπορεί να ακούσει την θέση μου για την Εγγυημένη Μακεδονική Ταυτότητα, την Μακεδονική Γλώσσα, και τον όρο Μακεδόνες, καθώς η Ταυτότητα μας είναι εγγυημένη από την Συμφωνία με την Ελλάδα που επίλυσε την διαφορά τριών δεκαετιών για το όνομα».

Και ενώ ο κ. Ζάεφ καυχάται για την διασφάλιση της «Μακεδονικής Ταυτότητας» που πέτυχε μεσω της Συμφωνίας των Πρεσπών, στράφηκε εναντίον του κ. Μπορίσοφ ο οποίος φυσικά δεν αναγνωρίζει «Μακεδονική ταυτότητα» και είχε αναφερθεί πριν μερικές εβδομάδες σε «Βορειομακεδονες».

Βεβαίως στην επίσκεψη που πραγματοποίησε ο κ. Μπορισοφ στα Σκόπια για την δεύτερη επέτειο της Συμφωνίας φιλίας μεταξύ των δυο χωρών, όπου υπήρξε κοινός εορτασμός προσωπικοτήτων που συνδέονται με τον «μακεδονικό αλυτρωτισμό», ο βουλγαρος πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη για την χρήση του όρου «Βορειομακεδόνας» συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια της σκοπιανής πλευράς να περάσει σταδιακά σε δεύτερη μοίρα το «Βορειομακεδονικός-Βορειομακεδόνας» και να μείνει ως χαρακτηριστικό της Ταυτότητας το «Μακεδονικός», σε μια διαδικασία που θα εκφυλίσει τελικά την λύση σε μορφή διπλής ονομασίας.

Ο κ. Μπορίσοφ ειχε συναντηθεί στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων στο Πόζναν της Πολωνίας με τον Σ. Πενταρόφσκι, τον οποίο μιλώντας στα βουλγαρικά ΜΜΕ ειχε αναφέρει ως «Βορειομακεδόνα πρόεδρο».

Ο κ. Ζάεφ είχε σπεύσει την επόμενη ημέρα να δηλώσει ότι ο κ. Μπορίσοφ έκανε λάθος, γιατί η δήλωση του περί «Βορειομακεδόνα προέδρου», είναι αντίθετη με τη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία εγγυάται την «Μακεδονική Ταυτότητα»!

Με βάση και το εγχειρίδιο το οποίο έχει εκδώσει το Υπουργείο εξωτερικών της γειτονικής χώρας και έχει αποκαλύψει το Liberal επιχειρείται να …απαγορευθεί η χρήση του «Βορειομακεδόνας» προκειμένου φυσικά να επικρατήσει παντού η χρήση του «Μακεδόνας» και δυστυχώς γίνεται επίκληση και της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στην πραγματικότητα πάντως η Συμφωνία των Πρεσπών καθόλου δεν απαγορεύει την χρήση του Βορειομακεδόνα, που ανταποκρίνεται πλήρως στον πολίτη της Βόρειας Μακεδονίας και σε αυτό θα πρέπει να επιμείνει και η Ελληνική πλευρά προκειμένου να ξεπερασθούν και να κλείσουν οι «τρύπες» που άφησε ανοικτές η Συμφωνία των Πρεσπών και ειδικά το άρθρο 7 που αποτελεί το «ευαγγέλιο του Μακεδονισμού» που ξεπλένει και επιχειρεί να νομιμοποιήσει με ελληνική μάλιστα υπογραφή τον «Μακεδονικό Αλυτρωτισμό», που δεν έχει φυσικά σχέση με την αρχαία ελληνική ιστορία αλλά με την νεότερη και την μετά την Οθωμανική αυτοκρατορία, προσπάθεια επανένωσης των μακεδονικών εδαφών υπό ένα ενιαίο κράτος…

Βεβαίως η νέα ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθεια της να μετριάσει τις αρνητικές συνέπειες από τις προβληματικές ρυθμίσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών θα έχει να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό εμπόδιο καθώς το περίφημο άρθρο 7 της Συμφωνίας των Πρεσπών αναγνωρίζει την χρήση του όρου «Μακεδονία» και «Μακεδονικός»:

«Αναφορικά με το Δεύτερο μέρος, με αυτούς τους όρους νοούνται η επικράτεια, η γλώσσα, ο πληθυσμός και τα χαρακτηριστικά τους, με την δική τους ιστορία, τον πολιτισμό και την κληρονομιά, διακριτώς διαφορετικά από αυτά που αναφέρονται στο αρθρο7(2)” (σ.σ. και αφορά την Ελλάδα).

Ν.Μ.
HellasJournal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Η ηλιθιοτητα μερικων δημοσιογραφισκων ειναι απεριγραπτη!

    Δηλαδη αν οι σκοπιανοι αυτοπροσδιοριζονται ως "βορειομακεδονες" με "βορειομακεδονικη" γλωσσα

    και συνειδηση,τοτε θα ειμαστε ευχαριστημενοι;

    Ειναι τοσο δυσκολο να συνειδητοποιησουν οτι αποδεχονται την σλαβικη προπαγανδα περι

    "γεωγραφικης" Μακεδονιας και καταρριπτουν τις αναμφισβητητες ιστορικες πηγες των προγονων μας

    που αποδεικνυουν την υπαρξη της μιας και μοναδικης Μακεδονιας, της Ιστορικης Μακεδονιας;

    Δεν αντιλαμβανονται, οτι απο το πουθενα προσδιδουν στην Μακεδονια μια ανυπαρκτη σλαβικοτητα;

    Δεν αντιλαμβανονται, οτι οταν ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ χρησιμοποιουν το ορο "βορειομακεδονικο" αυτοματως

    αποτελουν μερος της Ιστοριας της Μακεδονιας απο το πουθενα και μεσω μιας ανυπαρκτης "βορειας

    Μακεδονιας";

    Και τελικα, αν υπαρχουν "βορειομακεδονες" τοτε υπαρχουν και "νοτιομακεδονες"!

    Οσους γεωγραφικους προσδιορισμους και να επεξεργαζονται καποιοι, το κοινο χαρακτηριστικο ειναι

    το "Μακεδονες" και η "Μακεδονια",οπως ακριβως προπαγανδιζουν οι σκοπιανοι και αυτο δεν

    αναιρειται!!

    Αρα υπαρχει "μακεδονικο" εδαφος υπο ελληνικη κατοχη!

    Στο οποιο ζουσαν καποτε "Μακεδονες" που εκδιωχθηκαν απο τους κακους Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γορδιος Δεσμος εγινε ολο..Το εφτιαξαν επιτηδες Γορδιο.Καταμπερδευτηκε ο κοσμος. Επιτηδες εγινε ..γιατι ξερουν πως σκεφτεται ο ανθρωπος.Αναλογα με το κουκουτσι πουχει για μυαλο..γεματο η αδειο..δινει την δικη του ερμηνεια ατομικα.Αλλα εγινε επιτηδες ..γιαυτο ακριβως.Ολοι ξεχασαν οτι εδω το θεμα δεν ειναι μια ..ατομικη ερμηνεια...αλλα μια κοινη Εθνικη απαιτηση ολων ..με μονο μια ερμηνεια για ολο το Εθνος.Η θα συμπεριφερεσαι σαν Εθνος ..η σαν ατόμο..Αν το δευτερο...φευγεις απ το Εθνος και πας μονος στην Αλασκα νασαι μονος ενα ..κρατος !! Αν ζησεις...
    Επειδη λοιπον το θεμα εγινε Γορδιο..κοβεται η πλακα ολη οπως και ο Γορδιος δεσμος.Στην πρωτη ευκαιρια.αυτο θα γινει..Διοτι θαρθει αυτη η ευκαιρια..Οτι ηταν με λογια..εχει λεχθει και με το παραπανω...Τωρα..τι ντα ντα θα μας κανουν ...οι δηθεν θιγομενοι...αν προλαβουν...ας δουν το 1940...Αν δεν απατωμαι ..ειπαμε.: " στα ..μεζεα μας....Πραγμα που ειπε για δικους της λογους και η Τουρκια στο Αφριν...κι αλλου..και λεει και το Ιραν καπου καπου...κλπ...κλπ.Σε καθε περιπτωση αν μπουμε ...στον κομπο.. και κοπει...βγουμε μετα η δεν βγουμε ..εξ αναγκης...κομπος δεν θα υπαρχει πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ολοι ξεχασαν οτι εδω το θεμα δεν ειναι μια ..ατομικη ερμηνεια...αλλα μια κοινη Εθνικη απαιτηση ολων ..με μονο μια ερμηνεια για ολο το Εθνος."


      Και ποια ειναι η μια μονο ερμηνεια για ολο το Εθνος;

      Και ποια ειναι η Εθνικη απαιτηση ολων;

      Διαγραφή
    2. Οι Ελληνες δεν αποδεχονται το ιστορικό ψέμα και την απάτη.
      Δεν υπαρχει Βόρεια Μακεδονία, βορειομακεδόνες και βορειομακεδονικό....
      Αγαπητε και ΝΜ υποτιθεται ότι γράψατε το άρθρο για να εξυπηρετήσετε τα εθνικά μας συμφέροντα. Οι όροι λοιπόν αυτοί είναι ψεύτικοι και εχθρικοί προς τον Ελληνισμό...

      Και καλά θα κανει η νεα ελληνική κυβέρνηση να σεβαστεί την άποψη των εκατομμυρίων Ελλήνων των συλλαλητηρίων και να αφήσει τις κωλοτούμπες της προδοσίας...

      Διαγραφή
  3. Ας μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις. Μόνον ΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ συλλογικά και με εθνική ομοψυχία την κυβέρνηση να ακυρώσει τη συμφωνία, ΤΟΤΕ ΜΟΝΟΝ θα το πράξει. Και μάλιστα μόνον όταν βρεθεί, από την όλη δυναμική του θέματος, στα όρια να πέσει! Ποιός όμως θα ενεργοποιήσει τον ελληνικό λαό μέχρις αυτού του σημείου; Ιδού ένα άλυτο πρόβλημα, που περιμένει λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας μην έχουμε αυταπάτες,ο πατήρ το είχε πει:"σε δέκα χρόνια θα το έχουμε ξεχάσει..."
    https://www.youtube.com/watch?v=JVnaIk7IGLk

    Κυριάκος για το όνομα της Μακεδονίας
    https://www.youtube.com/watch?v=emoL0jC4AwI

    Κώστας Μητσοτάκης για το όνομα της Μακεδονίας
    https://www.youtube.com/watch?v=LOX_ikVFABs

    για να μην τρέφουμε αυταπάτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως τις θέτεις, οι αυταπάτες είναι μια σκέτη ηττοπάθεια. Και αρκετά έχουμε ταλαιπωρηθεί από την ηττοπάθεια τα τελευταία 60-70 χρόνια. Ώρα είναι να σηκώσουμε ψηλά το βλέμμα, το κεφάλι και το ηθικοπνευματικό μας ανάστημα εμείς οι Έλληνες. Αυτό το τελευταίο φυσικά περιλαμβάνει και τη μέγιστη αρετή της αφοβίας μπρος στο θάνατο, δηλαδή της ανδρείας. Δηλαδή της αυτοθυσίας για έναν υψηλό στόχο και σκοπό που μας υπερβαίνει ως άτομα.
      Όταν σταματήσουμε την ανοχή και την εθελοτυφλία, λόγω φόβου, προς ότι αντεθνικό και αντικοινωνικό και μη-δίκαιο πράττει το σύστημα, τότε θα έρθουν τα "πάνω-κάτω" σε αυτή τη χώρα, την Ελλάδα.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]