Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λίγη αξιοπρέπεια κυρία Θάνου...


Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ο διορισμός της Κ. Θάνου ήταν απολύτως παράνομος και καταχρηστικός, καθώς από το 2011 ισχύει το άρθρο 12 παράγραφος 3 του νόμου 3759/2011 όπου ορίζεται ρητά, ότι επιλογή μελών της Επιτροπής, πρέπει να γίνεται όπως για τις άλλες συνταγματικές αρχές, όχι με πρόταση ενός οποιουδήποτε υπουργού για να βολέψει φίλους ή κομματικούς συνοδοιπόρους και στη συνέχεια να αρκεί μια απλή και τυπική γνωμοδότηση της Βουλής... αλλά σε κάθε περίπτωση, με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία ή των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων, νόμος που όμως δεν εφαρμόζεται γιατί δεν έχει επέλθει μια αλλαγή και σχετική υιοθέτηση αυτού του τρόπου εκλογής στον Κανονισμό της Βουλής, παρά τις πολλές άλλες αλλαγές που έχουν σημειωθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Η Κ. Θάνου δεν διαθέτει ούτε κατά φαντασία τα εχέγγυα εκείνα της ανεξαρτησίας, μόνο και μόνο εκ του γεγονότος πως είχε παράσχει αμισθί υπηρεσίες στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, όπου σε αρκετές περιπτώσεις είχε συμπεριφερθεί ως κομματική εγκάθετος του Τσίπρα προς την αντιπολίτευση... και μετά τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ως ανταμοιβή των κομματικών της υπηρεσιών!

Αυτό το "αμισθί”... δεν δείχνει σε καμία περίπτωση ότι προσέφερε επαγγελματικές υπηρεσίες, αλλά όπως αναφέρθηκε από κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας... μάλλον εξυπηρέτησε στην "κομματική ταύτιση” όπως της "ανταπόδοσης”, για προηγούμενες υπηρεσίες που προσέφερε!

Με λίγα λόγια, η όλη αυτή ιστορία.., με την φθηνή πλοκή, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ένα αριστερό αλισβερίσι κομματικών ανταποδόσεων σε πρώην θεσμικούς λειτουργούς, που απαιτούσαν ανταμοιβή για τις υπηρεσίες που με τόση θέρμη προσέφεραν!


Βέβαια, τα σκυλιά αλυχτούν οργισμένα και πρέπει να τύχουν απάντησης, προκειμένου να σωπάσουν και να αποτραβηχτούν μια και καλή στα μετόπισθεν της πολιτικής ζωής του τόπου, όπου και να κουρνιάσουν μόνιμα, ώστε να μην ενοχλούν την αισθητική των πολιτών, όπως ο αποτυχημένος και εγκαταληφθείς από τον Τσίπρα στην τύχη του, τέως αναπληρωτής υπουργός προώθησης της ασθένειας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος αντί γονυπετής να ικετεύει για έλεος, πριν την προσγείωσή του στο έδρανο του κατηγορούμενου για ψεύδη, συκοφαντίες, πλήθος παραβάσεων καθήκοντος, απειλές και ίσως απιστία, τολμά να ανοίγει το στόμα του και να απαγγέλει "λόγια της στάνης”, που δεν συνάδουν με τον πολιτικό ή έστω, τον κοινωνικό πολιτισμό, που μάλλον ποτέ δεν γνώρισε!

Ισχυρίζεται λοιπόν ο τέως αναπληρωτής μας, με επιχειρήματα ατόμου προσχολικής ηλικίας και αντίστοιχου πνευματικού επιπέδου, πως η τότε Αξιωματική Αντιπολίτευση, δεν είχε δείξει την ίδια ευαισθησία ούτε για τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής και σύζυγο της κ. Κεραμέως και πως όταν κατατέθηκε η τροπολογία το 2016, μόνο επανάσταση δεν έγινε μέσα στη Βουλή για να πέσουν και τα… μπετά, όπως γραφικά ξέρει να επιχειρηματολογεί και όντως... να πέφτουν οι σοβάδες!

Ο ατυχής Πολάκης, για μια ακόμη φορά γελοιοποιήθηκε, αν και λόγω συνηθείας, δεν έδειξε να πτοείται, μάλλον ξέχασε ή δεν γνώριζε, πως στον παραλληλισμό υπάρχει μια σημαντική διαφορά! Το 2016 θεσπίσθηκε μια διάταξη που δεν αφορούσε στην σύμπτωση ιδιοτήτων σε ένα πρόσωπο αλλά το σύζυγο βουλευτή. Για τη Θάνου υπάρχει σύμπτωση ιδιότητας προσώπου, ενώ ο σύζυγός της κ. Κεραμέως ήταν στην Επιτροπή... 6 χρόνια πριν παντρευτούν! Δηλαδή ο Πολάκης με το φτωχό το νου, πιστεύει πως ο άνθρωπος, θα έπρεπε να μαντέψει, πως έξι χρόνια αργότερα θα νυμφευόταν την Υπουργό...

Κάπου κάτι φαντάζει... λασκαρισμένο στην ευφάνταστο αφηγηματάκι του καημένου του σφακιανού μας!

Εν κατακλείδι: με το άρθρο 12 παράγραφος 3 του νόμου 3959/2011 ορίζεται πως αυτή η τόσο σημαντική θέση του προέδρου και του αντιπροέδρου δεν θα επιλέγεται από την εκτελεστική εξουσία αλλά από τη Βουλή των Ελλήνων. Απαιτεί λοιπόν ομοφωνία της Βουλής ή των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων. Όμως, παρόλο που υπάρχει από το 2011 ο νόμος με διάφορα αίολα επιχειρήματα, η προηγούμενη κυβέρνηση διόρισε τη γηραιά κυρία, χωρίς απόφαση της Βουλής.

Στην περίπτωση όμως αυτή, της Θάνου και των λοιπών, η πράξη αυτή, δεν έγινε από τη Βουλή αλλά με απλή και χαριστική απόφαση της πλειοψηφίας που στήριζε την τότε κυβέρνηση της "1ης Φοράς” -κάτι που είναι ανεπίτρεπτο, κατακριτέο και εντελώς αντισυνταγματικό και παράνομο!

Η Κ. Θάνου είχε ειδική σχέση με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, του παρείχε υπηρεσίες αμισθί, ως προϊσταμένη στο γραφείο πρωθυπουργού. Το δωράκι για τις υπηρεσίες της είναι η συγκεκριμένη μορφή συναλλαγής, που εμπεριέχει την υποχρέωση της ανταπόδοσής ...

Η αμισθί παροχή υπηρεσιών της στον πρωθυπουργό δεν της δημιουργεί τουλάχιστον, μία ιδιαίτερη τάση ανταπόκρισης σε κάποια ανταπόδοση στον τότε πρωθυπουργό; Για πόσο αφελείς μας περνάει;

Το χειρότερο όμως, που ισχυρίζεται η γηραιά κυρία, είναι ότι προ ημερών, η Ανεξάρτητη αυτή Αρχή που έχει μεγάλη σημασία για τον υγιή ανταγωνισμό συνεδρίασε εκτάκτως και απαίτησε να αποσυρθεί η διάταξη, γιατί απλά ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εγκάθετοί του, δεν συμφωνούν να υπάρχει αμεροληψία σε αυτούς που παίρνουν θέση προέδρου και αντιπροέδρου στην Ανεξάρτητη Αρχή Ανταγωνισμού…".

Η αλήθεια δεν χρειάζεται τη συνηγορία κανενός. Αυτή η αντίδρασή της Κ. Θάνου απλά καταδεικνύει ακριβώς αυτό που φαίνεται εκ πρώτης όψεως... Το γεγονός ότι είχε αυτή τη σχέση με τον πρωθυπουργό, αμισθί, ότι τοποθετήθηκε στην Επιτροπή όχι με την θεσμική εγγύηση της αμεροληψίας του νόμου ούτε βάσει της διάταξης που υπάρχει σε όλα τα κράτη, βρίσκει άστοχη τη ρύθμιση; Αν το πρόβλημά της είναι η αναδρομικότητα, με ποιο άλλο τρόπο στο μέλλον μπορεί να αποτραπεί η τοποθέτηση προσώπων που έχουν θέμα μεροληψίας με συγκεκριμένη παράταξη;

Δυστυχώς κ. Θάνου μας, ότι λάβατε.., λάβατε! Δεν θα υπάρξει τίποτε άλλο!

Δεν διατίθεται η νέα κυβέρνηση να προσθέσει επιπλέον καλούδια στην ούτως ή άλλως πλουσιοπάροχη σύνταξή που έχετε λάβει! Βολευτείτε επιτέλους και σταματήστε να γκρινιάζετε, να διαμαρτύρεστε και να ενοχλείτε...

Δε δικαιούστε τίποτε άλλο!

ΤΕΛΟΣ!!!

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]