Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τρομερό κόλπο για να βρεις ποιον θα ψηφίσεις!


Έρχεται από πολύ μακριά και είναι αλάνθαστο
Τι έκαναν οι Ινδιάνοι όταν ήθελαν να διαλέξουν νέο αρχηγό

Ανάμεσα στις δεκάδες φυλές των Ινδιάνων, οι Σιου ήταν οι πιο σοφοί. Όταν επρόκειτο να διαλέξουν τον νέο τους αρχηγό δεν διοργάνωναν κυνήγι βίσωνα, μάχη με καουμπόηδες ή απλή κλωτσοπατινάδα μεταξύ των υποψηφίων, αλλά καλούσαν τον μάγο να εκφωνήσει με αλφαβητική σειρά όλους τους αρνητικούς χαρακτηρισμούς του λεξιλογίου τους. Στο άκουσμά τους, η υπόλοιπη φυλή έριχνε τη ματιά της σε αυτόν που θεωρούσε ότι οι λέξεις τού ταίριαζαν και στο τέλος όλοι κοιτούσαν προς ένα και μόνο πρόσωπο. Ήταν αυτός που αυτομάτως, χωρίς προεκλογικά επιχειρήματα και προπαγάνδα, ταυτιζόταν με τα χειρότερα χαρακτηριστικά. Ήταν αυτός που δεν θα γινόταν αρχηγός.

Και τώρα ξεκινάει το πείραμα. Παραθέτουμε μία σειρά από αρνητικά επίθετα. Λόγω του πλούτου της ελληνικής γλώσσας προέρχονται μόνο από το πρώτο γράμμα της αλφαβήτου, αλλά τη δουλειά τους την κάνουν. Αν σας θυμίζουν κάποιον που θέλει να γίνει πρωθυπουργός, βρήκατε ποιον θα ψηφίσετε στις εκλογές της 7 Ιουλίου. Τον αντίπαλό του.


Βρες σε ποιον πολιτικό αρχηγό παραπέμπουν οι παρακάτω λέξεις: Αγνώμων, αγοραίος, αγορασμένος, αγράμματος, αγροίκος, αδέξιος, αδηφάγος, άδειος, αδιαφανής, αδικαιολόγητος, άδικος, αδιόρθωτος, αδίστακτος, αδρανής, αδύναμος, αδυσώπητος, αεριτζής, αερολόγος, αήθης, ακαλαίσθητος, ακατάληπτος, αμετανόητος, ακκιζόμενος, άκομψος, ακραίος, άκυρος, αλγεινός, αλλοπρόσαλλος, αμελής, αναλφάβητος, ανέντιμος, άνανδρος, αναληθής, ανίδεος, αμαθής, αμοραλιστής, άμυαλος, αναβλητικός, αναιδής, ανάλγητος, ανάξιος, αναλφάβητος, ανάρμοστος, ανασφαλής, ανεγκέφαλος, ανειδίκευτος, ανειλικρινής, άεργος, ανισόρροπος, ανίκανος, άνους, αντιγραφέας, αντιδημοκρατικός, αντιπαραγωγικός, ανυπόληπτος, άξεστος, απατεώνας, απαθής, απελπισμένος, απερίγραπτος, απαράδεκτος, απερίσκεπτος, απαρχαιωμένος, απεχθής, απίστευτος, άπληστος, αποβλακωμένος, απογοητευτικός, αποδυναμωμένος, απόκοσμος, αποπνικτικός, απολυταρχικός, αποσταθεροποιητής, αποτρόπαιος, αποτυχημένος, απών, απρεπής, άπραγος, αποχαυνωμένος, αρπακτικός, αρχομανής, ασήμαντος, άστοχος, ασυνεπής, άσχετος, άτολμος, αυθάδης, αυταπατώμενος, αυτάρεσκος, αφελής, αφηνιασμένος, άφιλος, αχρείος, άχρηστος.

Υ.Γ. Αγαπητό τρολ, πρόσεχε το σχόλιό σου. Μην καρφωθείς!

Βαγγέλης Περρής
AthensVoice



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]