Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θλιβερή εμφάνιση Τσίπρα: Κυνικός και αμετανόητος μέχρι το τέλος


Δεν είδε, δεν άκουσε, δεν αναγνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας στοχοποίηση ΜΜΕ από την Κυβέρνησή του, ούτε τον συγκυβερνήτη του Πάνο Καμμένο και τον Παύλο Πολάκη να μιλούν για βοθροκάναλα.

Σε συνέντευξη που αποφάσισε να δώσει στον ΣΚΑΪ πέντε ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, σπάζοντας το εμπάργκο που είχε επιβάλει ο ίδιος εδώ και ένα χρόνο στον τηλεοπτικό σταθμό, δεν βρήκε να ψελλίσει ούτε μισή συγγνώμη για λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησής του. Αντιθέτως έδειξε ότι δεν έχει λάβει κανένα απολύτως μήνυμα από την κάλπη των ευρωεκλογών. Αυτό που κατάλαβε ο Αλέξης Τσίπρας από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι ότι ο ελληνικός λαός του πιστώνει ότι έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια αλλά όχι ότι... δεν την έβγαλε αρκετά γρήγορα.

Απευθυνόμενος στους Σία Κοσιώνη και Αλέξη Παπαχελά μάλιστα άφησε αιχμές ότι ενώ... δέχθηκε να παραχωρήσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό, δεν είδε να αλλάζει η στάση του σταθμού απέναντί του. Στο ίδιο πλαίσιο, καταφέρθηκε ονομαστικά εναντίον δημοσιογράφων που εργάζονταν στον ΣΚΑΪ, τους Μπ. Παπαδημητρίου και Κ. Μπογδάνο, μιλώντας και για άλλους δημοσιογράφους που στερούν από τον σταθμό το κύρος και την... αξιοπιστία.

Μισή "συγγνώμη" ζήτησε για την επιλογή Βαρουφάκη το πρώτο εξάμηνο του 2015 για την οποία πάντως αρνήθηκε ότι επιβάρυνε με δισεκατομμύρια την ελληνική οικονομία.

Όπως είπε ο μόνος πραγματικός αριθμός είναι πως από το 2008 έως το 2014 χάθηκαν περίπου 60 δισεκατομμύρια ευρώ στο ΑΕΠ και συμπλήρωσε "επί διακυβέρνησής μας καταφέραμε να αυξήσουμε την οικονομική δραστηριότητα". Υποστήριξε μάλιστα πως το εισόδημα της μεσαίας τάξης έχει αρχίσει να αυξάνεται.


Οικονομία: Είχαμε υποχρέωση να δώσουμε επιδόματα

Δεν επιλέξαμε να δώσουμε επιδόματα και να επιβαρύνουμε τη μεσαία τάξη, ήμασταν "υποχρεωμένοι" είπε ο Αλέξης Τσίπρας διότι παρέλαβε μια χώρα "στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης". Ισχυρίστηκε ωστόσο ότι έχει αρχίσει να αυξάνεται το εισόδημα της μεσαίας τάξης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνησή του μείωσε τα λουκέτα και δημιούργησε αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα, έκανε παρατήρηση στον ΣΚΑΪ ότι ζητούν μόνον από τον ίδιο να "απολογηθεί" και δεν ζητήθηκε από τους Καραμανλή, Παπανδρέου και Σαμαρά, επιμένοντας ότι στοχοποιήθηκε άδικα από τα τηλεοπτικά ΜΜΕ γιατί στρίμωξε τους ιδιοκτήτες τους καλώντας τους να πληρώσουν (παρότι κατέπεσε τελικώς ο διαβόητος νόμος Παππά).

Υποστήριξε παράλληλα ότι το 83% των φόρων επιβλήθηκε με το 1ο και το 2ο Μνημόνιο.

"Στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν ότι η μεσαία τάξη έχασε ετησίως 5.300 ευρώ από το εισόδημά της από το 2010 έως το 2015. Από το 2015 έως το τέλος του 2017, υπάρχει επιστροφή 680 ευρώ ετησίως στο μεσαίο εισόδημα", ανέφερε.

Χαρακτήρισε μάλιστα... άχαρη και άδικη την κριτική ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε πολιτική δογματική απέναντι στην επιχειρηματικότητα.

Ούτε ζήτημα διαπλοκής με την υπόθεση Καλογρίτσα υπήρξε κατά τον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς να δώσει πάντως απάντηση για τα βοσκοτόπια.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι είχε προετοιμαστεί καλά για να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας το 2015, λέγοντας απλώς ότι... οι άλλοι είχαν προετοιμαστεί καλύτερα.

Αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Αποκάλυψε ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος του είπε ότι δεν θέλει να δηλώσει τι θα κάνει με τις αλλαγές της ηγεσίας της Δικαιοσύνης μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές για να μην μπλέξει στην πολιτική διελκυστίνδα.

Συγκεκριμένα, για την απόφαση του Π. Παυλόπουλου να μην υπογράψει το προεδρικό διάταγμα επικυρώνοντας τις αλλαγές στην Δικαιοσύνη, είπε ότι: "Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τηρήσει στο ακέραιο τη συνταγματική νομιμότητα. Κουβεντιάσαμε παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση κινήθηκε με βάση τη συνταγματική νομιμότητα. Μου είπε ότι ως εγγυητής του δημοκρατικού πολιτεύματος και της νομιμότητας, θεωρεί πως δεν πρέπει να ανακοινωθεί η απόφαση της κυβέρνησης μια βδομάδα πριν από τις εκλογές για να μην γίνει η δικαιοσύνη αντικείμενο αντιπαράθεσης. Σέβομαι την άποψή του αν και διαφώνησα".

Μάτι: Είχα ακούσει μόνο κάτι... φήμες

Δεν είχα καμία εικόνα όταν βρέθηκα στο Κέντρο Επιχειρήσεων, ούτε καν ότι ήταν ζωντανή η σύνδεση της σύσκεψης, είπε για τη σύσκεψη που συγκάλεσε για το Μάτι την ώρα της τραγωδίας και όταν ήταν γνωστό ότι υπήρχαν νεκροί.

Είχε είπε... πληροφορία σαν "φήμη" ότι υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες αλλά οι υπουργοί του "πάγωσαν" και δεν του είπαν τίποτα γιατί ήταν μπροστά οι... κάμερες.

"Πήρα ευθύνες που δεν μου αναλογούσαν", επέμεινε για την τραγωδία στο Μάτι.

Σκάφος: Είχα δικαίωμα σε ιδιωτικότητα

Ερωτηθείς για την υπόθεση των διακοπών του στη θαλαμηγό Παναγοπούλου είπε ότι ήταν συνεργάτιδός του το σκάφος και αντεπιτέθηκε επιστρατεύοντας το σπίτι Μητσοτάκη στην Τήνο: "Είναι γνωστό ότι η οικογένεια αυτή έχει τη δυνατότητα να ζει με πολύ μεγάλη άνεση. Ξέρει ο ελληνικός λαός ότι έχει σπίτι μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο, εγώ δεν την έχω και εμένα με ρωτάτε, εκείνον δεν τολμάτε".

Τον πνίγει το δίκιο τον Πολάκη

Απολύτως υποστηρικτικός ήταν απέναντι στον Παύλο Πολάκη. Όταν θυμώνει λέει τον... πνίγει το δίκιο και πιάνει το κινητό και γράφει διάφορα. "του το έχω πει ότι είναι κακός σύμβουλος", δήλωσε αλλά "έχει κάνει μαζί με τον Ξανθό τόσο σημαντική δουλειά που θα ήταν άδικο να τον μαζέψω. Απέναντι στον Πολάκη έχω απόλυτη εκτίμηση και εμπιστοσύνη στο έργο του. Έχει καταλάβει ότι έχει κάνει λάθος αναρτήσεις για αυτό και τις έχει σταματήσει".

Κανείς δεν θα αποφυλακίσει τον Κουφοντίνα

Για τις βολές που δέχεται σχετικά με τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι αναπαράγονται ψευδείς ειδήσεις για λόγους προεκλογικής σκοπιμότητας και πως τις αλλαγές δεν τις επεξεργάστηκε το Μαξίμου αλλά νομοπαρασκευαστική Επιτροπή κορυφαίων νομικών που δεν είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά τον Δημήτρη Κουφοντίνα μάλιστα, εκτίμησε ότι δεν υπάρχει δικαστικό συμβούλιο που θα αποφασίσει την αποφυλάκισή του.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]