Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προειδοποίηση Ρουμπινί: Σε νέο σοκ ύφεσης η ανθρωπότητα το 2020 – «Θα είναι μια τρομακτική εποχή»


O εμπορικός πόλεμος των ΗΠΑ με την Κίνα και η άνοδος των τιμών του αργού πετρελαίου μπορεί να οδηγήσουν την υφήλιο σε ύφεση την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με τον «Dr. Doom», Νουριέλ Ρουμπινί.

«Είναι μια τρομακτική εποχή για την παγκόσμια οικονομία» τόνισε ο κ. Ρουμπινί σε δηλώσεις του στο Bloomberg λέγοντας πως αναμένει ένα υφεσιακό σοκ την επόμενη χρονιά.

Ο Αμερικανός οικονομολόγος προειδοποίησε ότι η δυνατότητα των κεντρικών τραπεζών να απαντήσουν σε σοκ είναι περιορισμένη, καθώς τα επιτόκια είναι σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

H αισιοδοξία πιθανότατα θα «καταρρεύσει όπως και σε οποιαδήποτε άλλη ύφεση» σημείωσε, προσθέτοντας ότι θα χρειαστούν νέα μέτρα μη συμβατικής νομισματικής πολιτικής.


Στο εμπορικό μέτωπο, ο κ. Ρουμπινί εκτιμά ότι μόλις καταρρεύσουν οι διμερείς διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, οι υπόλοιπες χώρες θα πρέπει να διαλέξουν με ποια πλευρά θα συμπαραταχθούν. «Είναι ένα διαζύγιο το οποίο θα το συγκρίνουν με αυτό ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Σοβιετική Ένωση» τόνισε.

Επιπλέον, ένα σοκ στις τιμές του πετρελαίου εξαιτίας της έντασης με το Ιράν θα αυξήσει τον κίνδυνο για ένα στασιμοπληθωρισμό όπως εκείνον της δεκαετίας του 1970, προειδοποίησε ο κ. Ρουμπινί.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]