Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν θα λάβει πειθαρχικά μέτρα κατά της Ιταλίας η Κομισιόν


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα λάβει πειθαρχικά μέτρα εναντίον της Ιταλίας για το χρέος της, δεν θα εκκινήσει δηλαδή τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.

Η Κομισιόν θα εξετάσει όλες τις πληροφορίες για τη δημοσιονομική κατάσταση της ιταλικής οικονομίας πριν λάβει την τελική της απόφαση, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο, ηγέτης του Κινήματος των 5 Αστέρων, σε ανάρτησή του στο Facebook, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε για τη δουλειά του στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες.

«Αποφεύχθηκε μια πειθαρχική διαδικασία που θα μπορούσε να πλήξει τη χώρα», δήλωσε. «Η Ιταλία δεν το άξιζε αυτό και η σημερινή ανακοίνωση δικαιώνει την Ιταλία και αυτή την κυβέρνηση»


Η Ρώμη ανακοίνωσε τα νέα στοιχεία για τους τελευταίους έξι μήνες, σύμφωνα με τα οποία η πρόβλεψη για το έλλειμμα της χώρας βρίσκεται περίπου επτά δισεκατομμύρια ευρώ κάτω από τον στόχο, λόγω των χαμηλότερων δαπανών και των αυξημένων εσόδων.

Mερίδα αναλυτών προειδοποιεί πως το κλίμα θα μπορούσε και πάλι να αλλάξει έναντι της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του ευρώ, καθώς η ιταλική κυβέρνηση θα πρέπει να βρει επιπλέον 40 δισ. ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα σχέδιά της για το 2020, χωρίς να διογκώσει και πάλι το έλλειμμα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]