Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι 6 λόγοι που πρέπει να πούμε «ευχαριστώ» στον ΣΥΡΙΖΑ


Στα τεσσεράμισι χρόνια που κυβερνά την χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ (τα τέσσερα με τη βοήθεια των ΑΝΕΛ) κατέρρευσαν μύθοι και σύνδρομα που κυριάρχησαν την μεταπολιτευτική περίοδο στη πολιτική ζωή.
Το έργο που αφήνει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι η έμπρακτη διάψευση στερεότυπων που τροφοδοτούσαν σταθερά και για χρόνια την πολιτική ρητορική, και συγκεκριμένα:

- «Μπορούμε καλύτερα». Αποδείχθηκε ότι δεν μπορούν καλύτερα, παρά μόνον στα λόγια. Παρέλαβαν ένα mail με το οποίο οι δανειστές ζητούσαν νέα μέτρα 900 εκατ. και κατάφεραν ένα νέο μνημόνιο που μας κόστισε νέα φορο-επιβάρυνση πάνω από 5 δις. και πρόσθετο δανεισμό 47 δισεκατομμυρίων. Στην Κυβέρνηση μετείχαν από γραφικοί τύποι μέχρι διάφοροι με συμπλέγματα και όλοι μαζί εμπιστεύτηκαν έναν - σε επικίνδυνο βαθμό- νάρκισσο, νομίζοντας ότι ήταν σε θέση να εκβιάσουν την ΕΕ.

- «Υπάρχει άλλος δρόμος». Διαπιστώθηκε στην πράξη ότι δεν υπάρχει. Από την αναζήτηση δανείων σε Ρωσία και Κίνα, ο κ. Τσίπρας κατέληξε στον Λευκό Οίκο να δηλώνει: «Διαπίστωσα, από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Τράμπ, ότι η προσέγγισή του στα πράγματα και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει την πολιτική, ορισμένες φορές μπορεί να μοιάζει διαβολικός, αλλά γίνεται για καλό».


- Έγινε εμφανές ότι ένα κόμμα εξουσίας δεν μπορεί να πολιτεύεται μόνον με διχαστική ρητορική: Εμείς και οι άλλοι, οι πολλοί και οι λίγοι, οι διαπλεκόμενοι και οι άμεμπτοι, οι γερμανοτσολιάδες και οι πατριώτες, αυτοί που πλήρωσαν περισσότερο την κρίση και αυτοί που δεν σήκωσαν τα βάρη που τους αναλογούσαν κόκ. Συνεχείς εναλλασσόμενες κατηγορίες και κραυγές προς τους πολιτικούς αντιπάλους που κούρασαν τους πολίτες, ιδιαίτερα καθώς με την πάροδο του χρόνου αποκαλύφθηκε η διαχειριστική τους ανεπάρκεια.

- Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς πήγε περίπατο. Ολοι γουστάρουν διακοπές σε ένα κότερο ή πτήση με ένα ιδιωτικό jet, διορίζουν τους συγγενείς τους επειδή μπορούν κλπ

-Αποκαλύφθηκε τι εξυπηρετεί και πως λειτουργεί ο μηχανισμός των αντιδράσεων, οι λεγόμενοι «μπαχαλάκηδες» που συστηματικά αναστατώνουν και σπάνε το κέντρο της Αθήνας για να αντιταχθούν στα εκάστοτε αντιλαϊκά μέτρα.

- Μηδένισε το κοντέρ. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε 4,5 χρόνια και στο διάστημα αυτό εκτός από την κυβέρνηση πήρε και την εξουσία. Όλα ψάχτηκαν και ερευνήθηκαν: Αμαρτωλά τρίγωνα, βοθροκάναλα, δάνεια κομμάτων και γενικώς θαλασσοδάνεια, σκάνδαλα, ρεμούλες, διεφθαρμένα μέσα ενημέρωσης, παράνομος πλουτισμός κλπ Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε τη χρονική άνεση αλλά και ισχύ να ερευνήσει και να τα στείλει στη δικαιοσύνη. Ότι δεν βρέθηκε ή το κάλυψαν ή δεν υπήρχε.

Αλέξανδρος Κασιμάτης
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]