Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η επικίνδυνη πρώτη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών επί Ν. Δένδια


Δεν πρόλαβε να πατήσει το πόδι του στην είσοδο του Υπουργείου Εξωτερικών ο Ν. Δένδιας, ως νέος ΥΠΕΞ και το υπουργείο «του» έσπευσε να τον εκθέσει επικίνδυνα και μέχρι στιγμής ανεπανόρθωτα και μάλιστα σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, στις 9 Ιουλίου, ούτε ένα 24ωρο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ Δένδιας, προφανώς εν αγνοία του, ενέκρινε την πρώτη ανακοίνωση της θητείας του, η οποία αναφέρει εκτός των άλλων:
«Καταδικάζουμε την επιχειρούμενη από την Τουρκία παράνομη γεώτρηση εντός της αιγιαλίτιδας ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας…» (υπογράμμιση δική μας)
Ο, (οι) συντάκτης(ες) της ανακοίνωσης – που την χρεώνουν στο νέο υπουργό Εξωτερικών- αποκαλύπτουν το μέγεθος της επικίνδυνης άγνοιας τους (σε όρους που οφείλει να γνωρίζει και ο πρωτοετής φοιτητής Διεθνούς Δικαίου) και μόνον γι’ αυτό το λόγο δεν μπορούν πλέον να ασχολούνται με εθνικά θέματα πρώτης γραμμής, όπως είναι η αυξανόμενη επιθετική πολιτική της Τουρκίας σε βάρος εθνικών συμφερόντων της Κύπρου και της Ελλάδας.

Οι αδαείς συντάκτες της ανακοίνωσης του ΥΠΕΞ, με την άγνοια του υπουργού τους, έχουν μπερδέψει την ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ ΖΩΝΗ (δηλαδή τα χωρικά ύδατα της Κυπριακή Δημοκρατίας που είναι 12νμ, όπου η Κύπρος ασκεί κυριαρχία), με τις έννοιες της Υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, (που εκτείνονται μέχρι τα 200νμ από τις ακτές, και οι οποίες υποχρεωτικά καθορίζονται ύστερα από οριοθέτηση με τις απέναντι ή παρακείμενες χώρες), και κατ’ επέκταση με τις έννοιες της Ζώνης Αλιείας, περιοχή Έρευνας και Διάσωσης κλπ.


Επιπροσθέτως πιάνονται αδιάβαστοι και στην τρέχουσα ειδησεογραφία καθώς το Γιαβούζ βρίσκεται 58νμ δυτικά της ΠΑΦΟΥ και ουδόλως «εντός της αιγιαλίτιδας ζώνης των 12νμ - χωρικά ύδατα), διότι αν είχε συμβεί αυτό, η Κύπρος θα είχε ήδη υποστεί και δεύτερη τουρκική ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ με την παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της μέσα στα 12νμ.

Οι επικίνδυνα αδιάβαστοι συντάκτες της ανακοίνωσης του ΥΠΕΞ – εν αγνοία του νέου υπουργού τους -εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ Δένδια, την κυβέρνηση και την ίδια τη χώρα , καθώς ανακοινώνουν διεθνώς, ότι η Ελλάδα «θα θυμώσει» μόνον αν η Τουρκία παραβιάσει την εθνική κυριαρχία της Κύπρου «εντός της αιγιαλίτιδας ζώνης»..

Η ανακοίνωση αυτή παρέχει νομικό έρεισμα στην Τουρκία σε βάρος της Κύπρου, δεδομένου ότι η Άγκυρα δεν κάνει γεώτρηση στα χωρικά ύδατα –αιγιαλίτιδα ζώνη της Κύπρου (στην οποία η Κυπριακή Δημοκρατία ασκεί πλήρη και αποκλειστική κυριαρχία), με αποτέλεσμα η Αθήνα να εμφανίζεται ότι ψεύδεται διεθνώς.

Η ανακοίνωση αυτή πρέπει να έχει προκαλέσει ασταμάτητο γέλωτα στις Βρυξέλλες και την Άγκυρα, την Ουάσιγκτον και τα Ηνωμένα Εθν. και απόγνωση τόσο στην Λευκωσία, αλλά και στην ίδια την ελληνική κυβέρνηση στο σύνολο της, όσο καιρό το κείμενο αυτό βρίσκεται κρεμασμένο στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ.

Για τα υπόλοιπα, ας επιληφθεί ο νέος ΥΠΕΞ...

Κύρα Αδάμ
ProNews



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Μην είσαι τόσο σίγουρη Κύρα Αδάμ, ότι δεν ταν σκόπιμη η ανακοίνωση. Όπως και να έχει όμως το πράγμα, πολλοί αρθρογράφοι τόνισαν ήδη ότι ο Μητσοτάκης τοποθέτησε στο πιο κρίσιμο υπουργείο κάποιον που ως τώρα δεν είχε καμία σχέση με την εξωτερική πολιτική. "Χάρη" στον Mr. Χάρις τoυ AJC και με τι "ανταλλάγματα"; Το βέβαιο είναι ότι θα φανούν γρήγορα.
    Υ.Γ. Μια κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της, θα είχε αλλάξει άμεσα τον υπουργό. Ή τουλάχιστον θα είχε άμεσα αποσύρει την ανακοίνωση, τονίζοντας στην επόμενη το λάθος και ζητώντας συγγνώμη από τους Έλληνες αλλά και το παγκόσμιο κοινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου ανώνυμε σχολιαστή, διατηρώ κι εγώ επιφυλάξεις και ερωτηματικά για το κατά πόσο ήταν λάθος από άγνοια ή σκοπιμότητα, σε κάθε περίπτωση και η άγνοια και η πιθανή σκοπιμότητα είναι επικίνδυνες για τα εθνικά μας θέματα. Επίσης, είναι ύποπτες και κάποιες άλλες επιλογές του Κούλη για τοποθετήσεις σε υπουργεία, από ανθρώπους που δεν έχουν γνώση και εμπειρία του τομέα που ανέλαβαν. Εύχομαι να κάνω τεράστιο λάθος και να διαψευσθώ περίτρανα, όμως ανησυχώ βαθειά ότι και ο Κούλης θα συνεχίσει να εφαρμόζει τα ανθελληνικά προδιαγεγραμμένα σχέδια της ΝΤΠ για την διάλυση της Ελλάδας και την πλήρη κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας.

      Διαγραφή
  2. Παραθέτω άρθρο από την χθεσινή ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, όπου κραυγαλέα αποδεικνύεται ότι ο Κούλης εκτελεί άμεσα τις εντολές που πήρε από τον Πάιατ πριν την ανάληψη της πρωθυπουργίας, ως πιστός υποτελής των ΗΠΑ, συνεχιστής της ανθελληνικής δουλοπρέπειας δυναστείας Μητσοτάκη. Ηταν αυτή η ανακοίνωση σοβαρή προτεραιότητα του Ελληνικού ΥΠΕΞ από την νέα κυβέρνηση όταν τα εθνικά μας θέματα είναι σε δραματική κατάσταση;;;


    "Εύσημα Πενς στον Κ. Μητσοτάκη για την αναγνώριση Γκουαϊδό"

    Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 19:58

    Εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέδωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, με αφορμή την αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό ως τον νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας, από το ελληνικό ΥΠΕΞ.

    «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέδειξε τολμηρή ηγεσία χτες ανακοινώνοντας ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει τον Χουάν Γκουαϊδό ως τον νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλάι του λαού της Βενεζουέλας στη μάχη του για την ελευθερία», έγραψε ο Μάικ Πενς στο Twitter.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]