Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Άρχισε η παραλαβή των S-400


Τα πρώτα τμήματα του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 παρέλαβε η Άγκυρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Ουάσινγκτον.

«Η παράδοση του πρώτου φορτίου εξοπλισμού των S-400 ξεκίνησε στις 12 Ιουλίου στην αεροπορική βάση Μούρτεντ στην Άγκυρα», αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Η παραλαβή θα συνεχιστεί τις προσεχείς ημέρες, διευκρίνισε το Διευθυντήριο της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας.



Τουρκικά ΜΜΕ, επικαλούμενα πηγές ασφαλείας, αναφέρουν ότι θα χρειαστεί από ένας μήνας έως και ενδεχομένως 6 μήνες μέχρι την ολοκλήρωση της παράδοσης όλων των τμημάτων των δύο πρώτων συστοιχιών των S-400 και αναφέρουν ότι δεν θα τοποθετηθούν σε αποθήκες αλλά θα τεθούν σε λειτουργία.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Star με τίτλο «Για S-400 κερδίζουν έδαφος Γκαζιάντεπ-Σανλιούρφα και Άναμουρ», γράφει ότι ενώ υπό κανονικές συνθήκες οι S-400 θα τοποθετούνταν στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, τώρα κερδίζει έδαφος το σενάριο να τοποθετηθούν στα σύνορα της Τουρκίας με Συρία, στις πόλεις Γκαζιάντεπ-Σανλιούρφα.

Άλλες πηγές αναφέρουν όμως ότι η εγκατάσταση θα γίνει στην αεροπορική βάση Ακιντζί της Άγκυρας, η οποία είχε κλείσει μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ωστόσο τώρα θα ανοίξει και πάλι για να αποτελέσει τη βάση των S-400. Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν ότι οι S-400, οι οποίοι θα μπουν σε λειτουργία χωρίς να συνδεθούν με τα ραντάρ του NATO, θα τοποθετηθούν μεν στη βάση Ακιντζί αλλά θα ετοιμαστούν και υποδομές σε άλλες περιοχές όπως η νοτιοανατολική Τουρκία .




Οι πιθανές κυρώσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία

Πριν από δύο μέρες, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε απαντήσει με «πραγματικές και αρνητικές συνέπειες» στα δημοσιεύματα που ήθελαν να βρίσκεται προ των πυλών η επίσημη παραλαβή του ρωσικού συστήματος S-400 από την Τουρκία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μόργκαν Ορτέιγκους, τόνισε ότι είναι γνωστές σε όλους οι κυρώσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο του CAATSA (νόμος για την αντιμετώπιση των αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων), καθώς επίσης ότι στις συγκεκριμένες κυρώσεις «περιλαμβάνεται και η αναβολή της συμμετοχής στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35», όπως τόνισε.

Η Τουρκία απέρριψε και... αυτή την εβδομάδα την πολλοστή προειδοποίηση των ΗΠΑ, καλώντας την Ουάσινγκτον να μην λάβει μέτρα που μπορεί να βλάψουν τις διμερείς σχέσεις.

«Καλούμε την αμερικανική πλευρά να μην λάβει επιζήμια μέτρα που θα έβλαπταν τις σχέσεις μας», αναφερόταν στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]