Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα παράνομη τουρκική NAVTEX δεσμεύει περιοχές στην κυπριακή ΑΟΖ


Δύο ακόμη περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ έσπευσε να δεσμεύσει η Τουρκία, η οποία εξέδωσε NAVTEX για την τέλεση ναυτικών ασκήσεων. Σύμφωνα με τις τουρκικές υπηρεσίες, η πρώτη NAVTEX αφορά άσκηση εκτέλεσης βολής και θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουλίου, στις 29 Ιουλίου και στις 8 Αυγούστου.

Παράλληλα, στην ίδια περιοχή, στις 24 Ιουλίου, στις 26 Ιουλίου, στις 2 Αυγούστου και στις 6 Αυγούστου, θα λάβουν χώρα στρατιωτικά γυμνάσια του τουρκικού πολεμικού ναυτικού. Οι κινήσεις της Τουρκίας επέρχονται εν μέσω των τεταμένων σχέσεων μεταξύ Άγκυρας και Λευκωσίας.

Αιτία αποτελεί η απειλή πραγματοποίησης γεωτρήσεων σε οικόπεδα, τα οποία έχουν «αδειοδοτηθεί» από το Ψευδοκράτος. Στην ευρύτερη περιοχή μάλιστα, βρίσκονται ήδη δύο πλοία – γεωτρύπανα, το Γιαβούζ και το Φατίχ. «Ελπίζω ότι μέσα σε μια εβδομάδα θα ξεκινήσουμε την πρώτη γεώτρηση του Γιαβούζ, στην περιοχή της Καρπασίας όπου έχουμε λάβει άδεια» δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φετίχ Ντονμέζ.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]