Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίθεση Τσελίκ σε Δένδια: Με αυτό το ύφος δεν θα έχουμε καλά αποτελέσματα


Ευθείες βολές προς την Ελλάδα και το νέο υπουργό Εξωτερικών προσωπικά, Νίκο Δένδια, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος της Τουρκίας, AKP, Ομέρ Τσελίκ, με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση της Αθήνας για τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων, ο Ομέρ Τσελίκ δήλωσε ότι αν ο νέος Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συνεχίσει με αυτό το ύφος τότε τα αποτελέσματα δεν θα είναι καλά, υποστηρίζοντας ότι το ύφος των δηλώσεων του Έλληνα ομολόγου του δεν αρμόζει με το ύφος ενός κρατικού αξιωματούχου.

“Το ύφος με το οποίο μίλησε ο Έλληνας ΥΠΕΞ απέχει πολύ από το ύφος που αρμόζει σε ένα κρατικό αξιωματούχο”, είπε ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, προσθέτοντας ότι “η φιλία της Τουρκίας είναι πολύτιμη, κανένα δεν βλάπτει η φιλία της Τουρκίας, όλοι επωφελούνται. Αλλά ο Έλληνας ΥΠΕΞ ξεκίνησε με αυτό το ύφος και αυτό είναι πολύ λυπηρό. Αν συνεχίσει με αυτό το ύφος τα αποτελέσματα δεν θα είναι καλά”, ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.

Ο Ομέρ Τσελίκ είπε ακόμα ότι “αυτοί που προκαλούν ένταση και προβαίνουν σε παράνομες δραστηριότητες είναι η ελληνική πλευρά και οι Ε/κ. Στην πραγματικότητα αυτό το ύφος είναι ύφος για το οποίο πρέπει να απολογηθούν”.


Τουρκικό ΥΠΕΞ: Νόμιμη η επιχείρηση του Γιαβούζ - Προχωρά η γεώτρηση

Νωρίτερα σήμερα, η Άγκυρα είχε επαναλάβει την αποφασιστικότητα της να συνεχίσει τις γεωτρήσεις δυτικά και ανατολικά της Κύπρου σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίς το πρωί το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών. Απαντώντας στην πρώτη και σε υψηλούς τόνους ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ μετά την ορκωμοσία και ανάληψη καθηκόντων από τον Ν.Δένδια, χαρακτηρίζει την μεν Ελλάδα ως «κακομαθημένο παιδι» και την Κύπρο «άτακτο παιδί» της Ευρώπης.

Σχολιάζοντας και τις πρώτες δηλώσεις του Ν. Δένδια το τουρκικό ΥΠΕΞ δηλώνει ότι η Ελλάδα και η "ελληνοκυπριακή Διοίκηση" που έγινε μέλος της ΕΕ «κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου σέρνουν την Ανατολική Μεσόγειο σε αστάθεια». Προσθέτει, δε, πως το γεγονός ότι είναι μέλος της ΕΕ εκπροσωπώντας όλο το νησί δεν τους δίνει το δικαίωμα «να παραβιάζουν τα νόμιμα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ απορρίπτει όπως επισημαίνει, τις δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης και αξιωματούχων της ΕΕ που παραβλέπουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων ως συνιδρυτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατηγορεί την ΕΕ ότι μετατρέπεται σε «θεατή» της παράνομης συμπεριφοράς του «Ελληνικού Διδύμου» εις βάρος των Τουρκοκυπρίων και συνεπώς δεν μπορεί να αναλάβει ρόλο αμερόληπτου μεσολαβητή για το Κυπριακό. Προειδοποιεί, μάλιστα, ότι η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικά της συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων σε όλο το νησί.

«Το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο "Γιαβούζ" βρίσκεται στα ανοιχτά της ανατολικής Κύπρου και θα προχωρήσει σε γεώτρηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι και πλοίο Φατίχ έχει ξεκινήσει γεωτρητικές δραστηριότητες δυτικά της Κύπρου από τις αρχές Μαΐου.

«Σε αυτό το πλαίσιο, υποστηρίζουμε πλήρως τις δηλώσεις των αρχών της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου", οι οποίες εξέδωσαν τις άδειες που συνιστούν τη νόμιμη και θεμιτή βάση για τις επιχειρήσεις γεώτρησης του Γιαβούζ», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα η Άγκυρα υποστηρίζει ότι η Ελλάδα και Κύπρος είναι το «κακομαθημένα» παιδιά της Ευρώπης που με τις ενέργειές τους έχουν οδηγήσει σε «αποσταθεροποίηση» την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Αντίθετα, όπως υποστηρίζει, οι δικές της ενέργειες είναι αυτές που βρίσκονται σε συμφωνία με το Διεθνές Δίκαιο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ενω οταν οι τουρκοι ομολογουν το ποσο υπανθρωποι ειναι, καμαρωνοντας για τις γενοκτονιες τους,

    αποδεικνυουν το "μεγαλειο" του υφους και ηθους τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]