Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εντολή Μητσοτάκη να βγει η αστυνομία στους δρόμους


Σαφή εντολή να βγει η αστυνομία στους δρόμους και να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα γίνει άμεσα, σε διάστημα δύο εβδομάδων μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σημειώνεται πως η η πάταξη της εγκληματικότητας αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατ επανάληψη έχει τονίσει πως η ασφάλεια του πολίτη είναι στόχος που πρέπει να υλοποιηθεί και μάλιστα άμεσα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Πρωθυπουργός σε όλες του τις παρεμβάσεις ως πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει ξεκαθαρίσει πως ο τομέας της ασφάλειας θα είναι αυτός στον οποίο η κυβέρνηση θα δώσει βάρος. Στο πλαίσιο αυτό είχε εξαγγείλει την επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, την οποία η προηγούμενη κυβέρνηση είχε καταργήσει αποδυναμώνοντας τις ομάδες της ΕΛΑΣ που δραστηριοποιούνται στην πάταξη του εγκλήματος.

Ταυτόχρονα είχε ανακοινώσει και την πρόσληψη 1500 νέων αστυνομικών που θα πέσουν στη μάχη για την ασφάλεια ενώ έχει δηλώσει πως θα εξασφαλίσει την ανανέωση του στόλου και την παροχή των μέσων που απαιτούνται για να κάνουν σωστά και πάντα εντός των ορίων του πλαισίου που καθορίζει η πολιτεία, το καθήκον τους.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στον φάκελο που παρέλαβε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, περιλαμβάνονται συγκεκριμένοι στόχοι μεταξύ των οποίων η Αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση του εγκλήματος και της τρομοκρατίας με:

- Ενεργοποίηση εκ νέου της ομάδας ΔΕΛΤΑ

- Ενδυνάμωση της ομάδας ΔΙΑΣ και των ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας

- Πρόσληψη 1.500 νέων αστυνομικών οι οποίοι θα τεθούν αμέσως στη διάθεση της ομάδας “Δέλτα” και της ομάδας “Δίας”

- Ενίσχυση του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς

- Αποδέσμευση Σωμάτων Ασφαλείας από περιττό διοικητικό έργο

- Άμεση προμήθεια νέων αλεξίσφαιρων γιλέκων για όλους τους αστυνομικούς

- Προμήθεια (εντός ενός έτους) καινούργιων περιπολικών και μοτοσυκλετών της Αστυνομίας.

Ακόμη προβλέπεται και η μεταφορά στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όλων των αρμοδιοτήτων για θέματα εσωτερικής ασφάλειας που είναι σήμερα διάσπαρτες σε άλλα Υπουργεία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΣΤΑ ΓΚΛΟΜΠ ΣΤΑ ΓΚΛΟΜΠ
    ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
    ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ
    ΗΤΑΝ ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ ΩΣ ΒΡΕΦΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]