Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απαγορεύτηκε η είσοδος του Σέρβου υπουργού Άμυνας στο Κόσοβο


Η κυβέρνηση του Κοσόβου δεν παρείχε άδεια εισόδου στον υπουργό Άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν και σε αντιπροσωπεία του τομέα υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Σέρβος υπουργός είχε προγραμματίσει επίσκεψη στο νοσοκομειακό κέντρο στη βόρεια Μιτρόβιτσα συνοδευόμενος από στελέχη του υγειονομικού και διοικητές στρατιωτικών νοσοκομείων. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του Σέρβου υπουργού, η Πρίστινα απάντησε ότι «δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει αίτημα εισόδου αντιπροσωπείας του υπουργείου 'Αμυνας της Σερβίας με επικεφαλής τον υπουργό Αλεξάνταρ Βούλιν».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η επίσκεψη είχε ανθρωπιστικό χαρακτήρα και η άρνηση της κυβέρνησης του Κοσόβου να επιτρέψει την πραγματοποίηση της αποτελεί παραβίαση της συμφωνίας των Βρυξελλών του 2013 που διευθετεί τέτοια θέματα.


Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουλίου ο σύμβουλος του ΥΠΕΞ του Κοσόβου Μπεχτζέτ Πατσόλι είχε προαναγγείλει από τα μέσα κοινωνική δικτύωσης ότι στο μέλλον δεν θα επιτρέπεται σε σέρβους πολιτικούς να επισκέπτονται το βόρειο Κόσοβο, όπου ο σερβικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία, διότι «με τη συμπεριφορά τους προκαλούν ένταση στην περιοχή».

Μερικές ημέρες αργότερα ωστόσο, ο πρωθυπουργός Ράμους Χαραντινάι σε άτυπη συνάντηση με την ομόλογο του της Σερβίας Ανα Μπέρναμπιτς, στην σύνοδο των δυτικών Βαλκανίων στο Πόζναν της Πολωνίας, διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει τέτοια απόφαση.

Η απαγόρευση, σήμερα, στον υπουργό 'Αμυνας Αλεξάνταρ Βούλιν να επισκεφτεί το βόρειο Κόσοβο επιβεβαιώνει ότι η Πρίστινα προτίθεται να περιορίσει τις επισκέψεις κάποιων Σέρβων πολιτικών και να απαγορεύσει εντελώς την είσοδο σε όσους θεωρεί ακραίους, εκτιμάται σε δημοσιεύματα των σερβικών ΜΜΕ που ασχολούνται με το θέμα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]