Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Lame duck Tsipras…


Στις ΗΠΑ, όταν ο Πρόεδρος διάγει τους τελευταίους μήνες της θητείας του, αποκαλείται lame duck, ελληνιστί, "κουτσή πάπια".

Με τον όρο αυτό υποδηλώνεται ότι ο Πρόεδρος διαθέτει πλέον περιορισμένη αποτελεσματικότητα στην άσκηση της εξουσίας καθ' ότι όλοι προσβλέπουν στον διάδοχό του.

Είναι, πλέον, προφανές ότι ο Τσίπρας, εφεξής, θα είναι ένας ανίσχυρος πρωθυπουργός.

Όχι μόνον επειδή απώλεσε τον, επί τετραετία, πιστό συνοδοιπόρο του, αλλά επειδή πλέον προΐσταται μιας κυβέρνησης μειοψηφίας και οι εμβαλωματικές και ευκαιριακές πλειοψηφίες του, όλο και περισσότερο, θα προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Όπως καταγράφουν όλες οι μετρήσεις της κοινής γνώμης, η κυβέρνηση αυτή έχει, προ πολλού, απωλέσει την λαϊκή υποστήριξη και βρίσκεται σε προφανή δυσαρμονία με τη βούληση του ελληνικού λαού.

Επίσης, το άστρο του ίδιου του πρωθυπουργού δύει μέσα σ' ένα περιβάλλον αναξιοπιστίας, αναποτελεσματικότητας και περιφρόνησης προς τους θεσμούς και την δημοκρατία την ίδια.

Είναι, άραγε, τυχαίο ότι υστερεί σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, ακόμα και σ' εκείνο της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία;


Δεν μπορεί να κυβερνηθεί έτσι μια χώρα, πολλώ δε μάλλον όταν αντιμετωπίζει κρίσιμα προβλήματα.

Όταν, σε κάθε περίπτωση, συνταγματικά οι εκλογές πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο του 2019.

Όλο αυτό το διάστημα, ενώ η κυβέρνηση θα επιδίδεται σ΄ ένα όργιο διευθετήσεων προκειμένου να περιορίσει τις απώλειές της, το οικονομικό και πολιτικό κλίμα της χώρας θα επιδεινώνεται.

Τους επόμενους μήνες αγορές και επενδυτές θα παραμένουν σε στάση αναμονής κι αυτό δεν είναι καλό για το ευάλωτο τραπεζικό μας σύστημα, τις επιχειρήσεις και την οικονομία μας γενικότερα.

Η χώρα δεν μπορεί ν΄ αντέξει τόσο μεγάλο διάστημα αβεβαιότητας και φθοροποιών πολιτικών αντεγκλήσεων.

Mια απονομιμοποιημένη κυβέρνηση καταχρηστικά ασκεί την εξουσία και δεν έχει το ηθικό έρεισμα να δεσμεύει τη χώρα με ανέκκλητες αποφάσεις που αφορούν το μέλλον της.

Το εθνικό συμφέρον επιτάσσει την άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη
AntiNews



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]