Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλβανία: Το μεγαλύτερο τουρκικό τζαμί στα Βαλκάνια ανοίγει στα Τίρανα


Το τζαμί Ναμαζγιάσε, το οποίο χτίσθηκε από τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας και το ίδρυμα Diyanet στην αλβανική πρωτεύουσα, Τίρανα, θα είναι ανοικτό για τους πιστούς στο τέλος του τρέχοντος έτους, όπως δημοσίευσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu και αναδημοσιεύεται σε πολλές αλβανικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο τζαμί κατά το 70%, τα θεμέλια του οποίου έθεσε το 2015 ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και θα έχει τον χαρακτηρισμό του μεγαλύτερου τζαμιού στα Βαλκάνια.

Το τζαμί, όπως γράφει το δημοσίευμα, ήταν ένα όνειρο 100 ετών των Μουσουλμάνων Αλβανών και σε αυτό θα μπορούν να προσευχηθούν στον Αλλάχ 10 χιλιάδες πιστοί ταυτόχρονα.


Το τουρκικό ίδρυμα Diyanet αναφέρει ότι το τζαμί χτίσθηκε σε ένα μέρος που είναι γνωστό ως «Namazgjaja», από το οποίο πήρε την ονομασία του και έχει χωρητικότητα 5.000 πιστών, ενώ μαζί με τους εξωτερικούς χώρους 10 χιλιάδες πιστοί θα μπορούν να προσεύχονται.

Το τζαμί Ναμαζγιάσε (Xhamia e Namazgjasë) έχει ήδη γίνει ένα από τα σύμβολα της αλβανικής πρωτεύουσας. Θα περιλαμβάνει βιβλιοθήκη, αίθουσα εκδηλώσεων, χώρο στάθμευσης, έκθεση του Κορανίου και παράλληλα με αυτό θα κατασκευασθεί και ένα μουσείο που θα φέρει τον τίτλο «Μουσείο της Συνύπαρξης».

The Hellenic Information Team


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]