Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

FAZ: Τα προεκλογικά δώρα του Αλέξη Τσίπρα θυμίζουν το κέρας της Αμαλθείας


Στα προεκλογικά δώρα του Έλληνα πρωθυπουργού, τα οποία όμως έχουν τίμημα και δίνονται σε ολοένα και περισσότερες ομάδες δικαιούχων που ορίζονται αυθαίρετα, αναφέρεται η Frankfurter Allgemeine Zeitung, τονίζοντας ότι ο «Αλέξης Τσίπρας μοιράζει δώρα πριν τις φετινές εκλογές. Όλα αυτά όμως έχουν ένα τίμημα».

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως «δυστυχώς η κυβέρνηση Τσίπρα δεν λαμβάνει θεμελιώδεις και μακροπρόθεσμες αποφάσεις. Καταβάλλονται άπαξ βοηθήματα σε ολοένα και περισσότερες ομάδες δικαιούχων που ορίζονται αυθαίρετα, όταν επιτυγχάνονται πλεονάσματα».

Παράλληλα, παρατηρεί ότι «τα προεκλογικά δώρα θυμίζουν το κέρας της Αμαλθείας, το μυθολογικό σύμβολο της αφθονίας. Περίπου 1,4 εκατομμύρια οικογένειες έλαβαν τον Δεκέμβριο "κοινωνικό μέρισμα" μέχρι και 1.350 ευρώ. Σε 115 χιλιάδες συνταξιούχους του δημοσίου και των ενόπλων δυνάμεων χορηγήθηκαν πριν τα Χριστούγεννα συνολικά 223 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση για παλαιότερες περικοπές».


«Το σημαντικότερο προεκλογικό δώρο είναι ωστόσο η ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις που αντιστοιχούν σε 2,06 δισ ευρώ. Η κυβέρνηση έπεισε την Κομισιόν με το επιχείρημα ότι το καθαρά επιπλέον κόστος είναι μόλις 355 εκατομμύρια, μιας και όπως ισχυρίζεται, οι περικοπές θα οδηγούσαν σε αύξηση των κοινωνικών επιδομάτων», καταλήγει η FAZ, σύμφωνα με Deutsche Welle.

Σε ξεχωριστό της άρθρο η FAZ αναφέρεται στο ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να τιμηθεί με νόμπελ Ειρήνης. Με τίτλο «Τσίπρας, ο Νομπελίστας;», η εφημερίδα σημειώνει: «Αν όντως ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι υποψήφιος για Νομπέλ για την επίλυση της διένεξης με την πΓΔΜ για το ονοματολογικό τότε αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πόσο απρόβλεπτη είναι η πολιτική. Ο Τσίπρας, ο οποίος ξεκίνησε ως υποψήφιος για να απελευθερώσει την Ευρώπη από τον "Μερκελισμό" χωρίς να διστάσει να συνδέσει την καγκελάριο με τους Εθνικοσοσιαλιστές, δεν αποκλείεται να καταλήξει, χωρίς κούρεμα χρέους μεν, αλλά με Νόμπελ Ειρήνης και ως στενός εταίρος της Γερμανίδας καγκελαρίου».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]