Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τζανακόπουλος: Αν αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ, θα πάμε σε κυβέρνηση με ψήφο ανοχής


Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στην περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση όταν έρθει στη Βουλή προς κύρωση η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο Πάνος Καμμένος έχει δηλώσει σαφώς ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση, όμως δεν θα στηρίξει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης προσθέτοντας ότι: «Δεν εξετάζουμε κανένα ενδεχόμενο πρότασης ψήφου εμπιστοσύνης».

Ο κ. Τζανακόπουλος επίσης δήλωσε ότι: "Δεν προκύπτει ότι θα υπάρξει κατά κανένα τρόπο απώλεια της εμπιστοσύνης της Βουλής. Ο κ. Καμμένος έχει δηλώσει σαφώς ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση, όμως δεν θα στηρίξει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης" και πρόσθεσε πως θα οδηγηθούμε σε κυβέρνηση με ψήφο ανοχής, όπως συμβαίνει σε πολλά άλλα ευρωπαϊκά κράτη, φέρνοντας ως παράδειγμα την Ισπανία.


"Καλοδεχούμενη" χαρακτήρισε ενδεχόμενη πρόταση μομφής από την αξιωματική αντιπολίτευση, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Αναμένουμε τον κύριο Μητσοτάκη να επαναλάβει την κίνηση που έκανε πέρυσι τον Ιούνιο για να λάβει την ίδια απάντηση".

"Η Νέα Δημοκρατία επιμένει στις εκλογές γιατί δεν θέλει αυτή η κυβέρνηση να ολοκληρώσει την τετραετία της και να μπορεί ο λαός να συγκρίνει τις πολιτικές του 2010-2015 και 2015-2019", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνεχίζοντας: "Τις καταστροφικές πολιτικές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και μίας κυβέρνησης που έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια, επανέφερε ανάπτυξη, έθεσε όρους επαναρύθμισης της αγοράς εργασίας".

Όπως είπε, στη λήξη της τετραετίας, οι έλληνες πολίτες θα έχουν την δυνατότητα είτε να επιλέξουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που θα συνεχίσει το έργο κοινωνικής στήριξης και αναδόμησης της οικονομίας είτε να επιστρέψουν στην αγκαλιά του παλιού καθεστώτος.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως οι δημοσκοπήσεις δεν επιβεβαιώνονται τα τελευταία έξι χρόνια στην Ελλάδα, παρ' όλα αυτά δείχνουν διαρκώς μειούμενη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, όπως είπε θα γίνεται όλο και πιο σαφής, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως "δεν υπάρχει η πιθανότητα πολιτικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο 2019".

Σχετικά τώρα με την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να υπερψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών με περισσότερους από 151 βουλευτές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως: "Είναι στόχος της κυβέρνησης αλλά και οι συσχετισμοί δείχνουν πως η Συμφωνία θα κυρωθεί με περισσότερες από 151 ψήφους".

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι το πρωτόκολλο εισδοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ θα κυρωθεί μετά την διεξαγωγή εκλογών στην χώρα μας, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν έχουν "καμία σχέση με την πραγματικότητα".

"Το πρωτόκολλο θα κυρωθεί με απόσταση λίγων ημερών από την ημερομηνία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το "Ποτάμι" και τους τέσσερις βουλευτές του που φέρονται να προτίθενται να στηρίξουν στη Βουλή την Συμφωνία, ο εκπρόσωπος υπογράμμισε πως έχουν δηλώσει ότι η Συμφωνία αποτελεί θετική εξέλιξη που υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα και προσανατολίζονται να την ψηφίσουν και πως σε αυτή την κατεύθυνση συντείνει και η συνταγματική αναθεώρηση στην πΓΔΜ.

«Κάλυψη» σε Πολάκη για προστατευόμενο μάρτυρα

Ερωτώμενος σχετικά με την αποκάλυψη της ταυτότητας του προστατευόμενου μάρτυρα στην υπόθεση Novartis από τον Παύλο Πολάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ουσιαστικά προσέφερε κάλυψη στον Υπουργό Υγείας τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ αυτό που θέλω να σας πω, είναι ότι ο συγκεκριμένος δεν φέρει πλέον την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα. Αντίθετα, έχει διωχθεί ποινικά. Με αυτή την έννοια δεν υπάρχει καμία αποκάλυψη ονόματος προστατευόμενου μάρτυρα. Το αντίθετο».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]