Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν θα πληρώσει για όλα τα εγκλήματα του


Μια μέρα θα δικαστεί οπωσδήποτε στην Τουρκία

Του Σενέρ Λεβέντ

Όπως είπε και ένας από τους πιο διακεκριμένους δημοσιογράφους της Τουρκίας, ο Τζαν Ντουντάρ, μια μέρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν θα δικαστεί οπωσδήποτε στην Τουρκία. Και θα λογοδοτήσει βεβαίως σε εκείνο το δικαστήριο για όλα όσα έχει κάνει στηριζόμενος στη δύναμη που απέκτησε τώρα.

Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία γι’ αυτό. Ίσως να μην δούμε τη λύση του Κυπριακού μέχρι να φύγουμε από αυτό τον κόσμο, αλλά αυτό θα το δούμε. Μπορεί να λαμβάνει και αυτός μέτρα, όπως όλοι οι φασίστες χουντικοί που φοβούνται ότι μια μέρα θα δικαστούν οπωσδήποτε και γι’ αυτό λαμβάνουν μέτρα. Μπορεί να θωρακιστεί με την ασυλία μετά την συνταξιοδότησή του. Αλλά δεν νομίζω ότι θα την γλιτώσει.

Κλήθηκε να λογοδοτήσει καθώς πλησίαζε τα εκατό του χρόνια ακόμα και ο Κενάν Εβρέν, ο ηγέτης της χούντας, ο οποίος απαγχόνιζε νεαρά παιδιά μεγαλώνοντας την ηλικία τους. Ευτυχώς γι’ αυτόν που υπήρχε ο Ταγγίπ Έρντογαν, ο οποίος δεν ήθελε και πολύ να τον τιμωρήσει και τον δίκασε απλώς για να ικανοποιήσει λίγο τον κόσμο. Αλλιώς, θα ήταν πίσω από τα σίδερα και δεν θα πέθαινε στο κρεβάτι του αλλά στα μπουντρούμια της φυλακής όπως ο Γερμανός ναζί Ρούντολφ Ές ή ο Έλληνας χουντικός Ιωαννίδης.

Ο Ταγγίπ Έρντογαν θα δικαστεί οπωσδήποτε μια μέρα. Και όταν εισέλθει στο κουτί του κατηγορουμένου, δεν θα διαφέρει καθόλου από τον λέοντα της Αιγύπτου, τον Χόσνι Μουμπάρακ. Ίσως τον φέρουν και τον πάρουν και αυτόν μέσα σε σιδερένια κλούβα πάνω στο κρεβάτι του πόνου. Οι συγγενείς των νέων που δολοφονήθηκαν στο Πάρκο Γκεζί θα μαζευτούν στην πόρτα του δικαστηρίου.


Όπως και οι δημοσιογράφοι που απέλυσε με ένα του τηλεφώνημα. Και οι επιχειρηματίες που, με ένα τηλεφώνημα, τους αφαιρέθηκαν οι προσφορές τις οποίες κέρδισαν. Οι Σύριοι και οι Ιρακινοί στη σφαγή των οποίων συνέβαλε. Οι Κούρδοι, οι Αλεβίτες, οι Γιεζίντι, οι Χριστιανοί και οι Αρμένιοι. Θα κατασχεθούν τα χρήματα τα οποία φύλαξε μέσα σε κουτιά παπουτσιών. Ποιος ξέρει σε πόσες φορές ισόβια θα τον καταδικάσουν οι δικαστές.

Η δικαιοσύνη αποδίδεται αργά ή γρήγορα. Θα αποδοθεί και στην περίπτωση του Ταγγίπ Έρντογαν. Κάθε νύκτα έχει και την ημέρα της, έτσι δεν είναι; Αλλά τώρα είναι ακόμα ο ένας και μοναδικός. Ο μοναδικός κυρίαρχος. Όπως ήταν κάποτε οι χουντικοί που έσφαζαν και κρεμούσαν. Τώρα όλοι εκφράζουν την υποταγή τους σε αυτόν. Τον γλείφουν. Τον κολακεύουν. Τον ανεβάζουν στα ουράνια. Μάλιστα του συμπεριφέρονται και σαν προφήτη. Να δείτε τι θα γίνει όταν αρχίσει να δικάζεται. Θα τον γιουχάρουν όπως τους χουντικούς τους οποίους κάποτε ανέβαζαν στα ουράνια και όταν άρχισαν να δικάζονται τους γιουχάιζαν και εξομολογούνταν.

Γιατί τα γράφω τώρα αυτά; Για να γίνετε και λίγο αρχειοθέτες. Κόψετε και φυλάξετε όλα τα άρθρα που γράφονται τώρα για τον Έρντογαν περιέχοντας μπόλικες κολακείες. Μην τα σβήσετε από τον υπολογιστή σας. Φυλάξτε τα. Μαζέψτε τα. Θα χρειαστούν. Θα τα δείξετε σε εκείνους που τον εξυψώνουν τώρα αποκαλώντας τον «πρόεδρο της δημοκρατίας που εξελέγη από το λαό και πήρε την ψήφο του ενός σε κάθε δύο άτομα». Όσο και αν γράψετε τώρα ότι «και ο Χίτλερ είχε εκλεγεί από το λαό» δεν θα έχει κανένα όφελος.

Άλλωστε η ίδια ήταν και κατά την εποχή του Χίτλερ αυτή η νοοτροπία, η οποία εξύψωνε τόσο πολύ όσους ανέρχονταν στην εξουσία με εκλογές. Αν ερχόταν στη χώρα μας ο κύριος Αδόλφος και εμείς ανοίγαμε εναντίον του πανό που έγραφαν «ξεκουμπίσου βρομιάρη φασίστα, δεν σε θέλουμε», οι κόλακες του Έρντογαν θα μας έλεγαν τα ίδια πράγματα. «Υποβιβάζει την κοινότητά μας αυτή η αγένεια και η ασέβεια που κάνετε ενάντια σε έναν ηγέτη εκλεγμένο από τον λαό», θα μας έλεγαν.

Όμως, λυπάμαι την ελληνοκυπριακή κοινότητα, τη λυπάμαι πολύ. Όσοι εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στον Έρντογαν περιμένουν πολλά πράγματα απ’ αυτόν. Άντε ας πούμε ότι εμείς είμαστε έτσι επειδή «απελευθερωθήκαμε»! Εσείς; Και εσείς απελευθερωθήκατε;

Συνεργασία με τις ΑΠΟΨΕΙΣ και την HELLAS JOURNAL


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]