Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θράσος Κοτζιά: Δέχομαι συγχαρητήρια (!) για τη συμφωνία


Σε ένα ρεσιτάλ υπεράσπισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, που φέρει την υπογραφή του, και ταυτόχρονα υποκρισίας προχώρησε χθες ο Νίκος Κοτζιάς...

...αφού έφτασε στο σημείο να πει πως έχει «πολλές αγκαλιές, συγχαρητήρια και καλά λόγια από τους πολίτες», όταν η πραγματικότητα είναι ότι έχει ξεσηκωθεί ο ελληνικός λαός για την προδοσία της Μακεδονίας και την Κυριακή «βούλιαξε» το Σύνταγμα από διαδηλωτές που βροντοφώναξαν «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική».

Μόνη παρέκκλιση του κ. Κοτζιά ήταν η επίθεση στον Πάνο Καμμένο, τον οποίο χαρακτήρισε «εθνικό συκοφάντη» και «ψεύτη», προαναγγέλλοντας αγωγή εις βάρος του. «Με τον κύριο αυτόν θα ασχοληθεί ο εισαγγελέας. Ψήφισε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Καραμανλή, που προέβλεπαν λύση σύνθετης ονομασίας, τον Σεπτέμβριο ψήφισε και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Τσίπρα» είπε ο Νίκος Κοτζιάς σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, για να προσθέσει πως εν συνεχεία ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. άλλαξε στάση και δηλώσει «ποτέ μου δεν έχω δει τον κ. Σόρος».


Πρόταση της Ν.Δ.

Στη συνέχεια ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε πως η σύνθετη ονομασία ήταν στις προτάσεις της Ν.Δ. από το 1993. «Η Ν.Δ. έκανε τις πιο περίεργες διαπραγματεύσεις, όπως όταν δέχθηκε το “Μακεδονία - Σκόπια” μεταξύ 1992 και 2008» είπε, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ανέφερε:

«Ο κ. Σαμαράς στην πρώτη φάση δέχθηκε νέτο σκέτο “Μακεδονία” σε κείμενα στην τότε ΕΟΚ, μετά δεν δεχόταν καθόλου τον όρο “Μακεδονία”, τέλος, όταν διεκδικούσε την ηγεσία, δήλωσε ότι η σύνθετη ονομασία θα πρέπει να είναι έναντι όλων και να ενσωματωθεί στο Σύνταγμα, αλλά αυτό δεν πρόκειται ποτέ να γίνει».

Αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛ. και στο Ποτάμι: «Δεν περίμενα ότι το Ποτάμι θα έχει τέτοια αποδιοργάνωση, ούτε ότι στο ΚΙΝ.ΑΛ. δεν θα άφηναν τους βουλευτές να ψηφίσουν ελεύθερα».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]