Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άρνηση Καμμένου να δηλώσει στη βουλή ευθέως ότι στηρίζει την κυβέρνηση


Με τρόπο πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά χρονικά, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας σήμερα ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας αρνήθηκε να δηλώσει ευθέως ότι υπάρχει κυβερνητική συνοχή και πως ο ίδιος δεν βρίσκεται στην πόρτα εξόδου από την δικομματική κυβερνώσα πλειοψηφία.

Κατά την διάρκεια ταραχώδους συζήτησης στην αίθουσα της Ολομέλειας επί τροπολογίας αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σχετικής με συμφωνία για ρύθμιση παλαιών «αντισταθμιστικών ωφελημάτων», ο κ. Π.Καμμένος αρχικώς ουδέν βρήκε να πει στις πολλές αιτιάσεις εκ μέρους βουλευτών της αντιπολίτευσης, ειδικά της αξιωματικής, ότι δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να προβαίνει σε ιδιαίτερα σημαντικές νομοθετικές ρυθμίσεις, δεδομένου ότι στην παρούσα συγκυρία υπάρχουν βαριά σκιά και πολλά ερωτήματα αναφορικά με τη συνοχή της πλειοψηφίας, δεδομένης της δήλωσης των ΑΝΕΛ ότι θα αποχωρήσει από την κυβερνητική πλειοψηφία μπροστά στο ενδεχόμενο να έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Κάποια στιγμή, ωστόσο, με αφορμή αυτή τη φορά πιεστικές αναφορές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Ποταμιού Γ.Αμυρά, εμφανώς εκνευρισμένος και με ειρωνική διάθεση, δήλωσε ότι επί του παρόντος αρνείται να απαντήσει για τον εναπομείναντα χρόνο παραμονής του ιδίου και των ΑΝΕΛ στη συγκυβέρνηση.


«Θα είναι το τελευταίο σας νομοσχέδιο πριν από τον διαζύγιο με το ΣΥΡΙΖΑ;» ρώτησε αρκετές φορές στην παρέμβασή του ο κ. Αμυράς. Μπροστά στην επιμονή αυτή, εγερθεί του υπουργικού εδράνου ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε αορίστως: «Όταν διαπραγματευτείτε (ενν. οι του Ποταμιού) μεταξύ σας, θα σας απαντήσω». Για να συμπληρώσει, όταν ο κ. Αμυράς επιμένοντας στο ερώτημά του τον κατηγόρησε για τακτική «κωλοτούμπας»: «Εσείς το έχετε δίπορτο μαθαίνω», αναφερόμενος προφανώς και στις πληροφορίες για διάσταση απόψεων στο εσωτερικό ου Ποταμιού αναφορικά με τη στήριξη ή μη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Νωρίτερα σε παρέμβασή του ο κ. Ν.Φίλης αναφερόμενος στο κλίμα πολιτικής ρευστότητας που επικρατεί εξαιτίας ακριβώς των «απειλών» των ΑΝΕΛ να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας τη «γραμμή» του μεγάρου Μαξίμου, κάλεσε την αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση για να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο και να καταμετρηθούν εκατέρωθεν οι δυνάμεις. «Φέρτε εσείς αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης και να δούμε αν θα τη λάβετε από τη βουλή», απάντησε στην πρόκληση ο κ. Αμυράς.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]