Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καλικατζαραίοι παντού...


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

"Φεύγετε να φεύγουμε, κι έρχεται ο τουρλόπαπας με την αγιαστούρα του και με την μαγκούρα του"
Παππούλη με την αγιαστούρα σου, να μη σε στενοχωρήσουμε, ούτε να σε απογοητεύσουμε, αλλά τίποτα δεν έκανες.
Οι καλικατζαραίοι είναι ακόμη εδώ.
Και εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία.
Οι μισοί κάνουν θόρυβο για να μην ακούγεται το ροκάνισμα του στύλου που κρατάει την γη (εν προκειμένω τα εθνικά θέματα της χώρας), που κάνουν οι άλλοι μισοί.
Δηλαδή όλοι μαζί κάνουν το ίδιο πράγμα: μας καταστρέφουν.

Ο ένας απ' τους καλικάτζαρους -που έχει μάλιστα και την μορφή καλικάτζαρου- ο πιό βορβορώδης και σιχαμερός εκτελεί την αποστολή του, αυτή του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το δυνητικά επικίνδυνο για την ακεραιότητα της χώρας, αλλά και επικίνδυνο για την ίδια την εξουσία του συγκεκριμένου καλικατζαραίικου κόμματος, θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, επιτιθέμενος στην εξουσία τού 3ο πυλώνα της δημοκρατίας, την Δικαιοσύνη.

Επιτελεί παρέμβαση στην δικαιοσύνη καταγγέλλοντας πράγματα και καταστάσεις και δημοσιοποιώντας-εκβιάζοντας πρόσωπα δικαστικών, χωρίς ωστόσο να τον ενδιαφέρει  η πραγματική θεραπεία της κατάστασης, όσο αυτός καθε-αυτός ο θόρυβος και η αναμπουμπούλα.


Αν τον ενδιέφερε πραγματικά η πράγματι υπαρκτή διαδικαστική δυσλειτουργία της Δικαιοσύνης (κωλυσιεργίες, αρνησιδικίες, παθητική αντίσταση, και πάει λέγοντας), είχε στα χέρια του ο ίδιος ως λειτουργός της 2ης εξουσίας, της Εκτελεστικής, πλούσιο θεσμικό οπλοστάσιο για να χρησιμοποιήσει (πειθαρχική αναφορά σε όσους κατονομάζει, αίτημα προς τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης για επίσπευση της διαδικασίας κλπ, κλπ) και όχι αναρτήσεις σε φατσοβιβλία και "τιτιβίσματα" (άκου τιτιβίσματα ο καλικάτζαρος!) στο τουίτερ.

Βεβαίως καλικάτζαροι υπάρχουν παντού, σε όλες τις τρείς εξουσίες του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Έτσι και στην Δικαιοσύνη καλικαντζαραίοι υποστηρικτές αυτού ή του άλλου κόμματος καλικαντζάρων, φροντίζουν να ροκανίζουν και να προσβάλλουν-ξεφτιλίζουν την ίδια τους την εξουσία, μη χρησιμοποιώντας το δικό της πλούσιο θεσμικό οπλοστάσιο (π.χ. άσκηση αυτεπάγγελτης δίωξης εναντίον του καλικάντζαρου που επιτελεί θεσμική εκτροπή), παρά παρακαλώντας τον αρχικαλικάτζαρο-πρωθυπουργό να τραβήξει το αυτί του πραξικοπηματία, παραδίδοντας οικειοθελώς δικές τους αρμοδιότητες και την δική τους υποχρέωση προάσπισης της ακεραιότητας του πολιτεύματος στην δεύτερη -εκτελεστική- εξουσία, επιτελώντας κι αυτοί με την σειρά τους κι άλλο πολιτειακό πραξικόπημα.

Εν τέλει εκτελεστική και δικαστική εξουσία καταλύουν από κοινού Σύνταγμα και Πολίτευμα, κόβοντας η μία (ροκανίζοντας με διαπραγματεύσεις και συμφωνίες τύπου Πρεσπών την εθνική κυριαρχία και ενδεχομένως και ακεραιότητα) και ράβοντας η άλλη (αρνούμενη να υπεισέλθει στο θέμα της επίμαχης συμφωνίας με αίτημα την ακύρωσή της, ή την απαίτηση αυξημένης πλειοψηφίας κύρωσής της στην Βουλή ως Εθνικό θέμα), ζημιώνοντας εξ ίσου τον τόπο σε επίπεδο -δυστυχώς- εσχάτης προδοσίας.

Βλέπεις παππούλη (και λαέ) η αγιαστούρα δεν φτάνει για τους καλικάντζαρους.
Χρειάζεται και η μαγκούρα!...

Ουδέν Σχόλιον


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΜΑΓΚΟΥΡΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΟΓΥΜΝΑΣΜΕΝΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ.

    ΚΙ ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ!!!

    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΑΥΤΉ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]