Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αθήνα σε Τίρανα: Ξεχάστε την Ευρώπη αν...


Η Αθήνα θέτει προϋποθέσεις με την ελληνική μειονότητα στη Χιμάρα για ένταξη στην ΕΕ

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από την Εκπρόσωπο της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, και τον Επίτροπο Γιόχανες Χαν, να εξετάσουν σοβαρά το ζήτημα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Στην επερώτηση του προς την ελληνική Βουλή, ο βουλευτής Γιώργος Σούρλας, ζήτησε τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την ελληνική μειονότητα και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, απάντησε ότι αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα το θέμα των ιδιοκτησιών της ελληνικής μειονότητας στη Χιμάρα και ότι το παρακολουθεί πολύ προσεκτικά.

Οι περιουσίες που η μειονότητα ισχυρίζεται ότι τις παίρνει το αλβανικό κράτος είναι μια αδικία.
Ο Κατρούγκαλος τονίζει, επίσης ότι έχει ζητήσει από τους εκπροσώπους της ΕΕ να δώσουν προσοχή στο ζήτημα της ελληνικής μειονότητας, καθώς είναι, επίσης, ένα σημείο που πρέπει να συνδέεται με την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ.


«Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά το ζήτημα της ελληνικής μειονότητας στη Χιμάρα σχετικά με το θέμα των αγροτεμαχίων. Ενημερώσαμε τους εκπροσώπους της Ένωσης και ειδικότερα την Φεντερίκα Μογκερίνι και τον Γιόχανες Χαν, από τους οποίους ζήτησα να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα το ζήτημα και να δώσουν προσοχή στην κατάσταση της ελληνικής μειονότητας.

Ζητήσαμε, επίσης, από την αλβανική πλευρά να σεβασθεί τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας όχι μόνο ως προς τις διμερείς σχέσεις, αλλά και για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση», όπως σημειώνεται.

boldnews.al
The Hellenic Information Team



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]