Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μέρκελ ανέβαλλε το διαζύγιο Τσίπρα- Καμμένου για λίγα εικοσιτετράωρα


Της Νίκης Ζορμπά

Μεγάλη η χάρη της γερμανίδας καγκελαρίου η οποία ερχόμενη αύριο στην Αθήνα δεν θα ήταν και ιδιαιτέρως κολακευτικό για τον Αλέξη Τσίπρα να βρεθεί σε "διασταυρούμενα" πυρά πρωθυπουργού και υπουργού Εθνικής Αμύνης.

Πολλώ δε μάλλον, από τη στιγμή που το επίδικο των τίτλων τέλους στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι η Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία επισκέπτεται εν πολλοίς, η κ. Μέρκελ την Αθήνα.

Συνεπώς, ο Αλέξης Τσίπρας, μετά από περίπου ένα εικοσιτετράωρο κατά τη διάρκεια του οποίου έπαιζε με τον εταίρο του "κρυφτό" για το ποιος θα επικοινωνήσει με τον άλλο, σήκωσε το τηλέφωνο και επικοινώνησε με τον Πάνο Καμμένο, χθες το απόγευμα και αφού είχε γνωστοποιηθεί, ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα παραχωρήσει συνέντευξη στο Star, σήμερα, μία ώρα μετά την προγραμματισμένη συνέντευξη του κ. Τσίπρα στο Open.

Η εικόνα της τηλεοπτικής κόντρας μεταξύ των δύο, ήταν μάλλον η σταγόνα που ξεχείλισε το κυβερνητικό ποτήρι, υπό την έννοια ότι θα ενέτεινε το κλίμα κόντρας ανάμεσα στους δύο με την γερμανίδα καγκελάριο να καταφτάνει αύριο βρίσκοντας "διαλυμένο" το μαγαζί.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο ίδιος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επικοινώνοντας με τη Μάρα Ζαχαρέα, ο Α. Τσίπρας επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε να συναντηθούν την Παρασκευή και να αναβάλει για τότε τη συνέντευξή του στο Star, προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της επίσκεψης της κ. Μέρκελ, στην Αθήνα.

Σημειωτέον δε, ότι τη συνέντευξη στο Star, τη ζήτησε ο ίδιος ο ΥΠΕΘΑ, προδήλως για να πιέσει τον Αλέξη Τσίπρα να "αντιδράσει" και να επικοινωνήσει μαζί του.


Ένεκα των εντυπώσεων, ο πρωθυπουργός ενέδωσε στην "πίεση" και έλαβε τη σχετική πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με τον εταίρο του.

Είχαν προηγηθεί ολημερίς περίεργες διαρροές για συνάντηση και επικοινωνία Τσίπρα- Καμμένου, τις οποίες ουδέποτε το Μαξίμου επιβεβαίωσε.

Καμμένος ανοίγει την πόρτα

Σήμερα το πρωί, συνεδριάζουν τα κομματικά Όργανα των ΑΝΕΛ υπό τον πρόεδρό τους (Κοινοβουλευτική ομάδα και εκτελεστική επιτροπή), προκειμένου να "χαρτογραφηθούν" οι επόμενες κινήσεις του κόμματος σε σχέση με τη συγκυβέρνηση.

Ο Π. Καμμένος βρίσκεται ήδη στην πόρτα εξόδου από το κυβερνητικό σχήμα αλλά εξ όσων φαίνεται από δημόσιες δηλώσεις στελεχών του κόμματός του, ο χωρισμός τούτος, δεν θα είναι καθόλου "συντεταγμένος" για τους ΑΝΕΛ.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, έχει ήδη διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την Κυβέρνηση ( υφυπουργός Εσωτερικών) ενώ χθες δήλωσε πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις σημερινές κομματικές διαδικασίες των ΑΝΕΛ.

Εδώ και μήνες, πίστη στον Αλέξη Τσίπρα, ομνύει ο βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος όπου βρεθεί και όπου σταθεί ξεκαθαρίζει ότι και τη Συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφίσει και θα βοηθήσει παντί τρόπω την κυβέρνηση να διατηρηθεί βιώσιμη.

Τονίζει δε ότι δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα του εάν τον διαγράψει ο Π. Καμμένος ει μη μόνον, όταν αποκλειστεί ο κίνδυνος πτώσης της Κυβέρνησης.

Υπό το πρίσμα αυτό, έχει ενδιαφέρον τι θα διαμειφθεί σήμερα μεταξύ του Π. Καμμένου και των στελεχών του.

Υπενθυμίζεται, ότι το απόγευμα στις 19.00, ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει στίγμα των προθέσεών του, παραχωρώντας συνέντευξη στο Open και την Έλλη Στάη.

Σε κάθε περίπτωση από κόμμα και κυβέρνηση, διαμηνύεται: Έχουμε 151 για όλες τις κρίσιμες ψηφοφορίες και χωρίς τον Καμμένο.

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]