Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι χρήσιμοι ηλίθιοι


Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Ολόκληρη η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μία χώρα-ζόμπι, με χρεοκοπημένο το δημόσιο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Το κωμικοτραγικό είναι πως η κυβέρνηση προσπαθεί να διασώσει τις τράπεζες, για να τους πουλήσει κρατικά ομόλογα – αλλιώς είναι πολύ δύσκολο να προσφύγει στις αγορές.

Ορισμένα πράγματα είναι τόσο αυτονόητα που δεν υπάρχει λόγος να διαθέτει κανείς εξειδικευμένες γνώσεις για να τα καταλάβει – όπως το ότι στην Ελλάδα έχουν πέσει ήδη οι τίτλοι τέλους, αφού πρόκειται για την πλέον χρεοκοπημένη χώρα στην παγκόσμια ιστορία, σε όλους τους τομείς. Εν τούτοις, αρκετοί ισχυρίζονται πως η κατάσταση της οικονομίας έχει βελτιωθεί, επειδή προφανώς εθελοτυφλούν – χωρίς να συνειδητοποιούν πως με τον τρόπο αυτό παίζουν το ρόλο του χρησίμου ηλιθίου του συστήματος.

Δηλαδή του διεφθαρμένου κομματικού-πελατειακού κράτους που όχι μόνο έχει καταφέρει να επιβιώσει, αλλά ζει πλουσιοπάροχα εις υγεία των κορόιδων που το συντηρούν – παρά το ότι σε αυτό ακριβώς οφείλεται η μετατροπή της Ελλάδας σε μία χώρα-ζόμπι. Εν τούτοις, όπως πολύ σωστά λέγεται, δεν μπορείς ποτέ να ξυπνήσεις κάποιον που προσποιείται ότι κοιμάται – οπότε είναι ανόητο να το προσπαθείς.

Ένα δεύτερο αυτονόητο είναι η συμφωνία με τα Σκόπια – την οποία ασφαλώς δεν χρειάζεται να διαβάσει κανείς για να κρίνει εάν είναι συμφέρουσα ή όχι, αφού το πρωτεύον είναι η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, η οποία δεν έπρεπε καν να συζητείται από κανέναν. Εν προκειμένω, προφανώς είμαστε αντιμέτωποι με μία μοναδική στη μακραίωνη ιστορία μας προδοσία – ενώ όποιος συμμετέχει σε μία προδοσία προφανώς είναι προδότης.


Αυτονόητο είναι επίσης το ότι οι Γερμανοί, οι οποίοι ανέκαθεν αγαπούσαν την προδοσία αλλά ποτέ τους προδότες, αμείβουν «αδρά» όλους όσους υπηρετούν τα συμφέροντα τους – πόσο μάλλον όταν είναι τόσο μεγάλα και κρίσιμα, όπως στο θέμα των Σκοπίων, όπου τους δίνεται η δυνατότητα να εκπληρώσουν το πανάρχαιο όραμα τους: την πρόσβαση τους σε μεγάλα ενεργειακά αποθέματα και σε αγωγούς, μέσω των οποίων θα καταφέρουν στο μέλλον να ανεξαρτητοποιηθούν ενεργειακά από τη Ρωσία.

Στο σημείο αυτό δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις για να κατανοήσει κανείς πως εάν η Ρωσία κλείσει την ενεργειακή στρόφιγγα προς τη Γερμανία, η χώρα αφενός μεν θα παγώσει, αφετέρου θα καταστραφεί η βιομηχανία της σε χρόνο μηδέν – οπότε ασφαλώς τη συμφέρει να κάνει ορισμένες παραχωρήσεις στην κυβέρνηση, για να κλείσει τα μάτια των χρησίμων ηλιθίων, όλων εμάς δηλαδή, καθώς επίσης να εξαγοράσει τους ψήφους που υπολείπονται με μερικές εκατοντάδες χιλιάρικα.

Οφείλουμε βέβαια να γνωρίζουμε πως ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της Γερμανίας είναι η διατήρηση φακέλων για τα πάντα – έτσι ώστε να μπορεί να εκβιάζει αυτούς που έχει δωροδοκήσει, όταν της χρειαστεί. Επομένως είναι ανόητο να αναρωτιόμαστε πως καταφέρνει να επιβάλλει τις εντολές της στις κυβερνήσεις – οι οποίες, όταν σκύβουν δουλικά το κεφάλι, ισχυρίζονται πως δήθεν δεν υπήρχε άλλη λύση, θεωρώντας τους Πολίτες εντελώς ηλιθίους.

Ένα επόμενο αυτονόητο είναι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία αφενός μεν είναι «ήξεις-αφήξεις» στο θέμα της ονομασίας, αφού δεν τάσσεται καθαρά εναντίον της χρήσης της λέξης «Μακεδονία», αφετέρου δηλώνει σε όλους τους τόνους πως θα σεβαστεί τη συμφωνία που θα ψηφιστεί – οπότε ασφαλώς θεωρεί τους ψηφοφόρους της χρήσιμους ηλιθίους που είτε αδυνατούν να κάνουν λογικούς συνειρμούς, είτε τους αρέσει να προσποιούνται πως κοιμούνται, για να διατηρούν τα προσχήματα.

Συνεχίζοντας, το πόσο χρήσιμους ηλιθίους θεωρεί η ΝΔ τους Έλληνες φαίνεται από πολλές άλλες πλευρές. Εν πρώτοις από το ότι, συγκαλύπτει την αγωγή που έχει καταθέσει η Τράπεζα Πειραιώς εναντίον της, σχετικά με το ποσόν που της οφείλει – τα 160 εκ. € περίπου, από τα 250 εκ. € που χρωστάει με βάση τον ισολογισμό της.

Επί πλέον από τον ανόητο χαρακτηρισμό της κυβέρνησης, εκ μέρους των φιλικά προσκείμενων της ΜΜΕ, ως «αντιμνημονιακή συμμορία» που πρέπει να ηττηθεί – όταν γνωρίζει πολύ καλά πως είναι η πρώτη κυβέρνηση που εφαρμόζει στην Ελλάδα τα μνημόνια βασιλικότερα του βασιλέως, «παράγοντας» μεγαλύτερα πλεονάσματα, από αυτά που απαιτούν οι δανειστές. Προφανώς θέλει να κρύψει τη συμμετοχή της στο έγκλημα που διαπράχθηκε το βρώμικο 2012 – όπου βέβαια δεν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ολοκληρώνοντας, θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε πολλά άλλα που τεκμηριώνουν πως όλοι εμείς οι Έλληνες θεωρούμαστε χρήσιμοι ηλίθιοι, τόσο από τα πολιτικά κόμματα, όσο και από τους Γερμανούς – οι οποίοι αναφέρουν καθαρά στις εφημερίδες τους ότι, η Ελλάδα είναι πλέον μία αποικία (ευρωπαϊκή βέβαια και όχι γερμανική, για να τηρούν τα προσχήματα), χωρίς κανένα δικαίωμα ελεύθερης λήψης αποφάσεων. Πιστεύουμε όμως πως δεν ωφελεί, αφού είμαστε σίγουροι ότι, κανένας Έλληνας δεν αμφιβάλλει – καθώς επίσης πως είναι ένα αυτονόητο συμπέρασμα.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]