Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: Αλβανός βουλευτής δεν θέλει οι Αλβανοί να έχουν "μακεδονική" ιθαγένεια


Ο βουλευτής Φαντίλ Ζέντελι του κόμματος Besa στο οποίο ηγείται ο Μπιλάλ Κασάμι, μετά από συνάντηση με τον εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ στα Σκόπια, Ζόραν Γιάνκοβιτς, δήλωσε ότι υπάρχουν αμφιλεγόμενα σημεία στο τμήμα της ιθαγένειας.

«Δεν θέλουμε να αποτελέσουμε εμπόδιο στην πορεία προς το ΝΑΤΟ, αλλά πιστεύουμε ότι η ευθύνη βρίσκεται σε εκείνους που έχουν αλλάξει τους κανόνες κατά την περίοδο πριν από τις συνταγματικές αλλαγές», είπε.

Ο Ζέντελι ζήτησε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Μπουγιάρ Οσμάνι, να πάει μια βόλτα στο Τσαΐρ (σημ. προάστιο των Σκοπίων που ζουν κυρίως Αλβανοί) και να ρωτήσει τους κατοίκους εάν θέλουν να έχουν ιθαγένεια ‘μακεδονική’.

«Εάν κάποιος από αυτούς υποστηρίξει την ΄μακεδονική’ ιθαγένεια, τότε και εμείς ως κόμμα θα το υποστηρίξουμε», είπε χαρακτηριστικά.


Ο πρωθυπουργός Ζάεφ, ανησυχεί για το αίτημα αυτό του αλβανικού κόμματος για την ιθαγένεια, γιατί οι οκτώ βουλευτές του VMRO-DPMNE που συγκρότησαν ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα και οι οποίοι ψήφισαν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών, τίθενται εναντίον οποιαδήποτε πρόσθεσης στο τμήμα περί ιθαγένειας.

Από ότι φαίνεται τα παζάρια θα συνεχισθούν, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

The Hellenic Information Team


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]