Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τις νομικές αποφάσεις για τη μειονότητα


Την Ελλάδα έφερε ως παράδειγμα για τη μη συμμόρφωση της Τουρκίας στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστηρίζοντας ότι η Αθήνα δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Δικαστηρίου για τη Δυτική Θράκη.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του σήμερα στο CNN Türk και αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του ΕΔΑΔ για τον φυλακισμένο Κούρδο πολιτικό ηγέτη Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι στην Ελλάδα απαγορεύεται ακόμα στη μειονότητα της Δυτικής Θράκης να χρησιμοποιεί τη λέξη «Τούρκος».

«Πόσα χρόνια είναι που Ελλάδα δεν εφαρμόζει σχετικές αποφάσεις για τη μειονότητα;» είπε ο κ. Τσαβούσογλου για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι η Τουρκία δεν συμμορφώνεται στην απόφαση για τον Σ. Ντεμιρτάς, προσθέτοντας ότι «είχε μεταφερθεί στο ΕΔΑΔ η απαγόρευση της χρήσης του όρου Τούρκος» στη Δυτ. Θράκη. Προφανώς δεν θέλει να θυμάται ο κ. Τσαβούσογλου πως στην Ελληνική (δυτική) Θράκη υπάρχει θρησκευτική μουσουλμανική μειονότητα αναγνωρισμένη με υπογραφή της Τουρκίας και μάλιστα με διεθνή (και όχι απλά διακρατικά) συνθήκη. Μήπως ο Αλέξης Τσίπρας, ως υπουργός Εξωτερικών αλλά και ως πρωθυπουργός θα έπρεπε να θυμίσει στον κ. Τσαβούσογλου πως καλό είναι να μην διαμαρτύρεται για όσα έχει υπογράψει η Τουρκία και, καλό επίσης είναι να σέβεται την καλή γειτονία...
Το τραγικό για τον κ. Τσαβούσογλου είναι πως κατηγορεί και προτρέπει την Ελλάδα να εφαρμόσει αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου (κάποια στιγμή πρέπει να γίνει μια μεγάλη συζήτηση για τις εθνικά εγκληματικές πολιτικές ευθύνες ελληνικών κυβερνήσεων για το θέμα της Θράκης), την εγκυρότητα και νομιμότητα του οποίου ο ίδιος δεν αναγνωρίζει για την περίπτωση Ντερμιτάς...!!!


Συνεχίζοντας ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε πως «αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι κι άλλες χώρες δεν εφαρμόζουν αυτές τις αποφάσεις. Είναι δικαίωμά μας να κρίνουμε τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ». Μάλιστα αναρωτήθηκε γιατί δεν λέει κανείς τίποτα στις άλλες χώρες που δεν συμμορφώνονται επίσης με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ.

Τέλος, ο Μ. Τσαβούσογλου επιτέθηκε και στην επίτροπο εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, λέγοντας ότι ξεπέρασε τα όρια ζητώντας την απελευθέρωση του Σ. Ντεμιρτάς.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]