Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιερώνυμος: Δεν θα γίνει τίποτα αν δεν το δεχτούν κλήρος και Ιεραρχία


Τη θέση πως δεν θα γίνει τίποτα όσον αφορά το σχέδιο συμφωνίας για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας αν δεν συναινέσουν οι εφημέριοι, η Σύνοδος, η Ιεραρχία, διατύπωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη συνάντηση του σήμερα με την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ξεκαθάρισε πως «δεν θα γίνει τίποτε αν δεν συναινέσουν οι εφημέριοι. δεν θέλουμε με τίποτε να χάσουν τα δικαιώματά τους» και τόνισε: «Δεν θα γίνει τίποτε αν δεν το δεχτεί η Σύνοδος, η Ιεραρχία και η Πολιτεία».

Από την πλευρά της η κ. Παπακώστα, που επισκέφθηκε την Αρχιεπισκοπή Αθηνών προκειμένου να καταθέσει στον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας τις προτάσεις της για την αναθεώρηση του Συντάγματος, χαιρέτισε την έναρξη του διαλόγου, «ώστε να λυθούν ζητήματα που μας απασχολούν σχεδόν έναν αιώνα», όπως είπε.

Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου έρχεται σε ένα χρονικό σημείο όπου το ζήτημα των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας έχει παγώσει μετά τις αντιδράσεις για το σχέδιο συμφωνίας με τον Αλ. Τσίπρα. Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών το βράδυ της Τετάρτης είχε στείλει μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, συμπεριλαμβανομένων και ιεραρχικών κύκλων, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «Εγώ θα μιλήσω τελευταίος».
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]