Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα παρέμβαση υπέρ των Κούρδων της Συρίας από ΗΠΑ


Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, James Mattis, ανακοίνωσε μια απόφαση για την προστασία των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) της Συρίας προκειμένου να προλάβει μια ένοπλη σύγκρουση ανάμεσα στην Τουρκία και τους Κούρδους.

Ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα δημιουργήσουν και θα επανδρώσουν «σημεία παρατήρησης» κατά μήκος των βορείων συνόρων της Συρίας με την Τουρκία, ώστε να προληφθεί η οποιαδήποτε περίπτωση σύγκρουσης ανάμεσα στις δυνάμεις τους .

Τα σημεία παρατήρησης για την αποφυγή συγκρούσεων μεταξύ της Συρίας Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που αποτελείται κυρίως από το κουρδικό YPG και την Τουρκία, Mattis είπε θα χρησιμεύσουν και για να μειωθούν οι ανησυχίες της Άγκυρας, για τις απειλές τρομοκρατίας που προέρχονται από τους Κούρδους στη Συρία.

«Θα παρακολουθήσουμε κάθε απειλή που μπορούμε να αφορά την Τουρκία». δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, τονίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται «στενά» με τον τουρκικό στρατό και το υπουργείο Εξωτερικών.


Η Άγκυρα διαφωνεί έντονα με τις Ηνωμένες Πολιτείες που υποστηρίζουν το YPG, το οποίο κατά την Τουρκία είναι μια τρομοκρατική οργάνωση που δεν διαφέρει από το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ), μια ένοπλη ομάδα σε πόλεμο με την Τουρκία για πάνω από 30 χρόνια.

Τα στρατεύματα των ΗΠΑ, έχουν οπλίσει και εκπαιδεύουν μαχητές του YPG που έδιωξαν το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) από το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας κι ανατολικής Συρίας.

Η Τουρκία έχει επανειλημμένα εκφράσει την ανησυχία της για την εταιρική σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του YPG.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]