Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπερίσα: Να καταργηθεί ο εορτασμός του «Όχι» στη Β. Ήπειρο


Διαγωνισμός ανθελληνισμού στην Αλβανία

Να καταργηθεί ο εορτασμός της ελληνικής εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στα ελληνικά στρατιωτικά κοιμητήρια της Βορείου Ηπείρου, ζήτησε ο Σαλί Μπερίσα σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο Report tv.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δολοφονία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας χαρακτήρισε τον εορτασμό του «Όχι» ως μια σοβινιστική εορτή (festime shoviniste) που έχει ως σαφή στόχο την Βόρεια Ήπειρο (Vorio Epirin).

Ο Σ. Μπερίσα συνέδεσε τον Κατσίφα με παραστρατιωτικές ελληνικές οργανώσεις, λέγοντας πως πίσω από το περιστατικό κρύβονται ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.
«Ο Κατσίφας χρησιμοποιήθηκε σε ένα οργανωμένο σχέδιο από τους γείτονές μας ως βορά των όπλων. Ήταν στρατιωτικός, μέρος των πιο ρατσιστικών εξτρεμιστικών κύκλων εναντίον των Αλβανών. Ήταν ένα σενάριο για να αναδειχθεί η Βόρειος Ήπειρος (Vorio Epirin). Αυτό συνέβη τώρα επειδή η χώρα δεν έχει κυβέρνηση», 
δήλωσε ο Μπερίσα επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Ο Α. Μπερίσα επανέλαβε επιτακτικά τη θέση του ότι πρέπει να καταργηθεί ο εορτασμός της ελληνικής εθνικής επέτειου στις μειονοτικές περιοχές.

«Ο εορτασμός του Όχι δεν πρέπει να γιορτάζεται στην Αλβανία», είπε με νόημα τονίζοντας ότι επί πρωθυπουργίας του δεν επιτρεπόταν να εορταστεί στα κοιμητήρια της Β. Ηπείρου.

Μήπως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να θυμίσει διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες που έχει αποδεχθεί και συνυπογράψει η Αλβανία και οι οποίες αναφέρονται στην ελληνική ταυτότητα των κατοίκων της Βορείου Ηπείρου;
Μήπως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θα πρέπει να δημοσιεύσει τις "ευγενικές χορηγίες" της Ελλάδας σε αλβανούς πολιτικούς και, κυρίως, εκείνες που συνδέονται -έστω και έμμεσα- με τον Μπερίσα και τον Ράμα;



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ποσο βλακας μπορει να ειναι ενας ανθρωπος;

    Αν αποδεχεται την ονομασια της Βορειας Ηπειρου ο μπετοβλακας Μπερισα,τοτε αποδεχεται και

    παραδεχεται την Ελληνικοτητα της περιοχης!

    Αν αυτη η περιοχη ειναι ελληνικη,πως μπορει να αποτελει μερος αλβανικου εδαφους;

    ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΑΤΙΜΙΑ!

    Δηλαδη περα απο την εμμεση ομολογια της Ελληνικοτητας της περιοχης,ομολογει εμμεσως οτι το

    εδαφος της Βορειου Ηπειρου εκλαπη απο τους ιδιους τους αλβανους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]