Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στην κυπριακή AOZ το Μπαρμπαρός συνοδεία τουρκικών πολεμικών


Σε νέα πρόκληση προχώρησε η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ με το ερευνητικό πλοίο «Μπαρμπαρός» να εισέρχεται στο Οικόπεδο 4, συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία.

Η Άγκυρα επέλεξε να προκαλέσει στο Οικόπεδο 4, το οποίο βρίσκεται δυτικά της Κύπρου και έχει αμφισβητηθεί από την Τουρκία. Πληροφορίες αναφέρουν πως το «Μπαρμπαρός» συνοδεύεται από τέσσερα τουρκικά πολεμικά πλοία.

Σύμφωνα με πηγές από την κυπριακή κυβέρνηση, η τουρκική κίνηση θεωρείται απάντηση στην υλοποίηση του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.


Όπως αναφέρει το κυπριακό philenews.com, το «Μπαρμπαρός» δεν αναμένεται να κατευθυνθεί προς το οικόπεδο 10 όπου συνεχίζεται η γεώτρηση της αμερικανικής εταιρείας Exxon Mobil.

Από μικρή απόσταση παρακολουθεί τις εξελίξεις η ελληνική φρεγάτα Ψαρά.

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει την τουρκική πλευρά να μην προκαλεί με τη δραστηριότητά της στην περιοχή όπου δρα ο αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός Exxon Mobil.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]