Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Ερντογανοποιούνται» τα Βαλκάνια


Η Τουρκία αυξάνει την επιρροή της στα Βαλκάνια μέσα από κινήσεις όπως η μεταφορά χρημάτων προς την περιοχή, για να προωθήσει το Ισλάμ και την επένδυση σε διάφορους τομείς, όπως οι τηλεπικοινωνίες ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Die Welt, σε ανάλυση με τίτλο «Η Ερντογανοποίηση των Βαλκανίων».

Η Άγκυρα θέλει να κάνει αλλαγές στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, όπου υπάρχει γενικά μια «» φιλελεύθερη «» ερμηνεία του Ισλάμ, έγραψε η Die Welt, καθώς ασκεί ταυτόχρονα προσπάθειες για τη διατήρηση του Οθωμανικής πολιτισμικού παρελθόντος της

Η απόφαση του τουρκικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και του πρόεδρου της Τουρκίας Recep Tayip Erdogan διακηρύσσουν το όνειρο της Άγκυρας για επέκταση της επιρροής της χώρας κατά μήκος εκείνων των συνόρων που αναφέρει σαν πρώην οθωμανικά εδάφη, όπως η Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Ο Τούρκος πρόεδρος πραγματοποίησε εκλογικό αγώνα στην πρωτεύουσα της Βοσνίας, Σαράγιεβο, πριν από τις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου.


Σημειώνοντας ότι ο Οργανισμός Τουρκικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΤΙΚΑ) έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ στη χώρα, το άρθρο τόνισε ότι η Άγκυρα θέλει να χρηματοδοτήσει όχι μόνο τζαμιά, αλλά και να επενδύσει στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών, των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών.

Τόσο ο Πρόεδρος της Τουρκίας T. Erdogan, όσο και το Βοσνιακό μέλος της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Bakir Izedbegovic, ο οποίος παραπέμπει στον άλλο, σαν «αδελφό», επηρεάζονται από τους κανόνες της Ισλαμικής Αδελφότητας, σύμφωνα με την Die Welt.

Το εμπόριο της Τουρκίας με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων έχει αυξηθεί εκθετικά από την εποχή που ο Erdogan ήρθε στην εξουσία – από 435 εκατ $ (€ 364 εκατ) το 2002 σε $ 3 δις (2,5 δις €) το 2016 – σύμφωνα με τον Murat Uğur Ekinci, ένα αναλυτή για τα Βαλκάνια στο τουρκικό φιλοκυβερνητικό think tank SETA.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]