Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν διδάσκω τα βλάσφημα βιβλία των Θρησκευτικών


Δεν διδάσκω τα βλάσφημα βιβλία των Θρησκευτικών επειδή,
“Όταν μου πειράζουν την πατρίδα μου και θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα ‘νεργήσω κι ό,τι θέλουν ας μου κάμουν”,
κατά τον πατριδοφύλακα στρατηγό Μακρυγιάννη.

Επειδή, ορκίστηκα ως δάσκαλος, να υπηρετώ το Σύνταγμα της πατρίδας μου και να σέβομαι την θεμελιώδη επιταγή του, η οποία ορίζει ότι η “H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες”.

Επειδή, κατά την εντολή της Αγίας Γραφής, “πάντες οι θεοί των εθνών δαιμόνια” (Ψαλμ. 95.5) και “πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις”.

Επειδή, έμαθα να ακούω τους αγίους της Εκκλησίας μας και όχι “ιερές μουρμούρες” συμβιβασμένων ιεραρχών, να υπακούω σε λόγια παλληκαρίσια σαν του αγίου Παϊσίου
“…Η Ελλάδα, η Ορθοδοξία, με την παράδοσή της, τους Αγίους και τους ήρωές της, να πολεμείται από τους ίδιους τους Έλληνες και εμείς να μη μιλάμε! Είναι φοβερό!…
Αν οι Χριστιανοί δεν ομολογήσουν, δεν αντιδράσουν, αυτοί θα κάνουν χειρότερα. Ενώ, αν αντιδράσουν, θα το σκεφθούν…”

Επειδή, δεν ανέχομαι μια δράκα εκκλησιομάχων να μαγαρίζει ευαίσθητες και αθώες παιδικές ψυχές.

Επειδή, είμαι οργισμένος εξαιτίας της υλικής και πνευματικής λεηλασίας της πατρίδας μου, από ημέτερα και αλλογενή αρπακτικά-“οι μη οργιζόμενοι εφ’ οις δει ηλίθιοι δοκούντες είναι” (κατά τον Αριστοτέλη, δάσκαλο του πρώτου καπετάνιου της προδομένης Μακεδονίας μας, του Μ. Αλεξάνδρου).

Επειδή, ντρέπομαι να ντροπιαστώ ενώπιον της ιστορίας μας και σκέφτομαι ότι κάποτε κάποιοι δάσκαλοι και δασκάλες, υπέγραφαν με το αίμα τους την διδασκαλία τους, σαν τις ηρωικές δασκάλες του Μακεδονικού Αγώνα.

Επειδή, είμαι Έλληνας, Χριστιανός Ορθόδοξος και όχι Γραικύλος της σήμερον.

Επειδή, δεν φοβάμαι και “δεν ξέρω εγώ να τσακάω την μέση μου”, όπως έλεγε ο απροσκύνητος κλεφταρματολός του ’21, Δημήτριος Μακρής.

Για όλους αυτούς τους λόγους και για άλλους τόσους, δεν διδάσκω τα βλάσφημα βιβλία των Θρησκευτικών, αλλά “ψυχή και Χριστό”, όπως μας κανοναρχεί ο εθναπόστολος άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, πράγμα που κάνω εδώ και πολλά χρόνια.

Δημήτρης Νατσιός
δάσκαλος-Κιλκίς
Μέλος του ΙΗΑ



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Μπράβο δάσκαλε, να ξέρεις δεν είσαι μόνος σχεδόν όλη η Ελλάδα είναι μαζί σου, εκτός από τους άθεους εθνομηδενιστές.
    Ἄμεση ἀνάλυση τοῦ ἰστολογίου thriskeftika
    Προφανὴς ὁ ἐκνευρισμὸς τῆς ἡγεσίας τοῦ Ὑπουργείου Παιδείας στὴ σημερινή Ανακοινωση γύρω ἀπὸ τὸ ζήτημα τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν. Δὲν εἶναι ἡ πρώτη φορὰ ποὺ ἡ ΠΕΘ καλεῖ τοὺς ἐκπαιδευτικοὺς Θεολόγους καὶ Δασκάλους νὰ μὴν ἐφαρμόσουν τὰ νέα Προγράμματα Σπουδῶν. Καὶ ὅλοι γνωρίζουν, Ὑπουργεῖο καὶ ΠΕΘ, ὅτι τὸ ΣτΕ μὲ τὶς ἀποφάσεις του (660/2018 και 926/2018) ἔχει ἀκυρώσει τὰ «νέα» Θρησκευτικά. Ἑπομένως ποιὸς παρανομεῖ καὶ ποιὸς ὄχι, κάθε νοήμων ἄνθρωπος μὲ στοιχειώδεις νομικὲς γνώσεις κατανοεῖ.
    Αὐτὴ τὴ φορὰ ὅμως φαίνεται...
    πὼς τὸ Ὑπουργεῖο ζητᾶ νὰ «πάρει τὰ ρέστα» γιὰ την δικογραφία ποὺ διαβιβάστηκε στὴ Βουλὴ σὲ βάρος τοῦ Κώστα Γαβρόγλου υστερα ἀπὸ μήνυση ποὺ κατέθεσε ὁ Πρόεδρος Συλλόγου γονέων καὶ κηδεμόνων σχολείου τοῦ Ἀγρινίου ζητώντας εὐθύνες γιὰ τὰ «νέα» Θρησκευτικά. Ἀλήθεια, ὅταν συζητηθεῖ ἡ ὑπόθεση στὴ Βουλή, θὰ τολμήσει ὁ Ὑπουργὸς νὰ ζητήσει τὴν ἄρση τῆς ἀσυλίας του ὥστε νὰ ἀντιμετωπίσει τὴν ἑλληνικὴ δικαιοσύνη; Ἂν δὲν τὸ κάνει, τί φοβᾶται;
    http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2018/10/blog-post_3.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένας "Έλληνας άνθρωπος" και ένας Έλληνας δάσκαλος όπως πρέπει να είναι. Όπως θα έπρεπε να είμαστε όλοι: ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!
    Ο Έλληνας ακόμα και στο Θεό ορθός μιλάει"! (Θ. Κολοκοτρώνης) Αν και στο θεό ακόμα ορθοί μιλάμε, τότε γιατί εχουμε σκύψει μπροστά σε "παλιάτσους" Έλληνες και μη. Τόσο πολύ ο φόβος μας πήρε καθε περηφάνεια και κάθε ανδρεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η τηλεοπτική εκπομπή του κόπηκε τελικά;
    θα βγει από κάπου αλλού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]