Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η απουσία «φοιτητοπατέρων» και συνδικάτων


Οι «θεσμικοί» παράγοντες έχουν έναν υποδειγματικό τρόπο να λείπουν, ακριβώς όταν θα πρέπει να είναι δυναμικά παρόντες

Αν πας σε χώρο πανεπιστημίου, σε ΤΕΙ ή σε αρκετά κοντινή απόσταση κρατώντας αφίσα που θα απεικονίζει μορφή που δεν αρέσει στην καφριστερά, λόγου χάρη τον στρατάρχη Αλέξανδρο Παπάγο, δεν θα προλάβεις να καταλάβεις πότε δέχθηκες καντάρια ξύλο, πότε σου μετρήσαν τα παΐδια ένα προς ένα και πότε έχουν τυπωθεί και κολληθεί στους τοίχους αφίσες εναντίον σου, παρουσιάζοντάς σε ως φασίστα, ακροδεξιό, τραμπούκο και εχθρό της εργατικής τάξης. Δηλαδή, θα διαπιστώσεις ότι λειτουργούν άψογα τα αντανακλαστικά των ιδεολογικών μαφιών που ελέγχουν πανεπιστήμια, ΤΕΙ, λύκεια, γυμνάσια, συνδικαλιστικές οργανώσεις και κάποιες «αντιρατσιστικές» γκρούπες, που διαθέτουν αγάπη για τον (πολιτικά) πλησίον, και λοστάρια, λάμες και μπουκάλια τίγκα στη βενζίνη έτοιμα για άναμμα για τον «εχθρό».

Από την άλλη, αν είσαι καθηγητής που είναι φτυστός ο Κουασιμόδος, πέφτουλας, λιγούρης και πνευματικά λίγδης, που ζητάει λάδωμα για να περάσει τους εξεταζομένους στα μαθήματά του, τότε μπορεί να σε ξεχάσει κι ο ίδιος ο χρόνος επί δεκαετίες στη θέση σου για να καταστρέφεις με την ησυχία σου τις ζωές νέων ανθρώπων.


Οι φοιτητοπατέρες δεν θα τραμπουκίσουν. Οι λαχανοφυλλάδες που ενοχλούνται με τον Χριστό και την Ελλάδα δεν θα αναφέρουν το όνομά σου. Τα καθηγητικά συνδικάτα δεν θα σε «σεντράρουν» στις Αρχές για τα περαιτέρω... Μόνο η ιδεολογική, πολιτική και πνευματική αντίσταση στην παρακμή ενοχλεί το τάχα μου και δήθεν «επαναστατικό» κατεστημένο, που σαν το σκουλήκι τρέφεται από τις σαπισμένες σάρκες μιας κοινωνίας σε παρακμή. Αν είσαι και λαθρέμπορος τσιγάρων και έμπορος ναρκωτικών, κανείς δεν θα μπει στον κόπο ν’ ανοίξει διάπλατα τις πύλες του εκπαιδευτικού ιδρύματος για να επέμβει η Δικαιοσύνη και να καυτηριάσει την πληγή. Η «Δεξιά» τούς ενοχλεί μόνο.

Ολοι γνώριζαν τα καμώματα του καθηγητή Κουασιμόδου. Κανείς δεν μιλούσε. Μέχρι που βρέθηκαν δύο Ελληνες που έκαναν το καθήκον τους. «Για μένα μετράς για 10.000 αν είσαι άριστος» είπε ο Ηράκλειτος. Σήμερα καταλαβαίνουμε πόσο δίκιο είχε.

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]