Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πατριαρχείο Μόσχας κατά Βαρθολομαίου: Παίζει το παιγνίδι των ΗΠΑ


Λίγες ημέρες μετά το «ναυάγιο» των συζητήσεων μεταξύ του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, και του Πατριάρχη Μόσχας γύρω από το θέμα της παραχώρησης του αυτοκέφαλου στην εκκλησία της Ουκρανίας, η Ρωσική Εκκλησία έρχεται με τον πλέον επίσημο τρόπο να κατηγορήσει ευθέως τον Οικουμενικό Θρόνο πως παίζει τα παιχνίδια των Αμερικάνων, αναφέρει το πρακτορείο Sputnik.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Βλαντίμιρ Λεγούδα, είπε πως οι ΗΠΑ έχουν κάποια επίδραση στον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.
«Φυσικά η επιρροή των ΗΠΑ στο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης υπάρχει και θα μιλούσα για δύο διαύλους: μία γραμμή είναι απευθείας μέσω της διασποράς — οι Έλληνες που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, που αποτελούν το ποίμνιο του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης και οι οποίοι φυσικά, μπορούν να έχουν τα δικά τους συμφέροντα και να προσπαθούν να τα προωθήσουν, συμπεριλαμβανομένων συμφερόντων στην εκκλησιαστική πολιτική. Δεύτερον, επιρροή στην πολιτική γραμμή, ορισμένες φορές αυτές οι γραμμές διασταυρώνονται», 
είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Russia 1.


Ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας, Κύριλλου, είπε πως οι κινήσεις του Φαναρίου δεν έχουν καμία λογική και συνιστούν παραβίαση των κανόνων. Ωστόσο απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση εάν το Ρωσικό Πατριαρχείο σκέφτεται να διακόψει τις κανονικές σχέσεις με το Μητέρα Εκκλησία λέγοντας πως για τη Μόσχα «η ενότητα της Ορθοδοξίας είναι πάντα το πιο σημαντικό».
«Έχουμε λάβει την κατανόηση και υποστήριξη της παγκόσμιας Ορθοδοξίας σε αυτή την κατάσταση και ελπίζουμε ακόμα ότι στο τέλος ότι αυτά τα τρομερά και ανεπανόρθωτα βήματα δε θα πραγματοποιηθούν και πως θα εισακουστούμε», 
πρόσθεσε.

Sputnik

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δυστυχώς για την Ορθοδοξία αλλά και την Ελλάδα μας είναι και ο Βαρθολομαίος υποτελής και όργανο της ΝΤΠ, οπαδός και υποστηρικτής των σκοτεινών σχεδίων της παγκοσμιοποίησης. Σωστά τα λένε οι Ρώσοι ότι παίζει κι αυτός τα παιχνίδια των ΗΠΑ. Ο Ελληνικός λαός πάγωσε όταν η μόνη δήλωση του Βαρθολομαίου για την εθνοπροδοσία της Μακεδονίας μας ήταν να δείξει ο λαός σύνεση και αυτοσυγκράτηση στο λεπτό αυτό θέμα και έδειξε να μην ευλογεί το πρώτο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη τον χειμώνα, ενώ ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος κράτησε αποστάσεις από τον Βαρθολομαίο και βροντοφώναξε προς πάσαν κατεύθυνση με πατριωτικό μήνυμα ότι η Μακεδονία είναι μόνον Ελληνική και κάλεσε τον λαό σε περιφρούρηση και αγώνα. Ισως λοιπόν είναι καλύτερα οι Ρώσοι να συζητήσουν με τον Μακαριώτατο Αλεξανδρείας που, εάν δεν κάνω λάθος, είναι και ο ανώτατος κριτής ανάμεσα σε όλα τα Πατριαρχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]