Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο 44χρονος και οι μελλοθάνατοι της γενιάς των 70άρηδων


«Το μέτρο αυτό» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη νέα μείωση των συντάξιμων αποδοχών που η κυβέρνησή του έχει νομοθετήσει να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2019
«θα εξηγήσουμε στους εταίρους μας στην Κομισιόν, ότι είναι ένα μέτρο αντιαναπτυξιακό. Και είναι ένα μέτρο μη διαρθρωτικό. Είναι μέτρο μη διαρθρωτικό διότι αφορά στην προσωπική διαφορά».
Και συνέχισε ο κ. Τσίπρας για τη μείωση των συντάξεων στην οποία έχει συμφωνήσει με τους δανειστές:
«Και αφορά, δηλαδή, κάποια συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι σήμερα είναι πάνω από 70 ετών οι περισσότεροι, άρα η όποια, ας το πούμε έτσι, περικοπή δαπανών δεν θα είναι μια μόνιμη περικοπή. Θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου. Να το πω με δυο λόγια, δεν θα έχει καμία επίπτωση στην δομή του ασφαλιστικού συστήματος, στις αναλογιστικές μελέτες, στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος».
Προσέξτε τώρα. Οι δανειστές ζητούν να ληφθούν μέτρα για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει προχωρήσει σε ρυθμίσεις που αλλάζουν τα πάντα για τις επόμενες γενιές. Παράδειγμα, το ασφαλιστικό του Γιώργου Κατρούγκαλου που προβλέπει εθνική σύνταξη κάτω των 400 ευρώ όταν οι τυχεροί σημερινοί 40άρηδες φτάσουν στην ηλικία των 67.

Οι πιστωτές όμως απαιτούν να μειωθεί κι άλλο η σημερινή δαπάνη. Με το επιχείρημα ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει, αφού η σημερινή μέση σύνταξη είναι μεγαλύτερη του μέσου μισθού που τη χρηματοδοτεί. Κι έπεισαν τον Τσίπρα να καταργήσει την προσωπική διαφορά. Και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το νομοθέτησαν χωρίς να το πολυσκεφτούν. Αντιλαμβανόμενοι όμως πού θα οδηγήσουν την κοινωνία με την εφαρμογή κι άλλης μείωσης στις συντάξεις, αφού κατήργησαν το ΕΚΑΣ και εκμηδένισαν τις επικουρικές, τώρα ζητούν να μην ισχύσει το μέτρο.


Πόσο είναι το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα; Για τους άνδρες είναι τα 77,83 έτη. Για τις γυναίκες τα 83,2 χρόνια. Το μέσο προσδόκιμο ζωής για έναν Έλληνα, ανεξαρτήτως φύλου είναι τα 80,43 έτη.

Προσέξτε το επιχείρημα των ΣΥΡΙΖΑίων στην απαίτηση της Τρόικας να μειώσουν τις συντάξεις από 1/1/2019:

- Θα το λύσουμε σύντομα, απαντούν στους δανειστές. Το σύντομα, με τους ρυθμούς που αποφασίζει η δημόσια διοίκηση ή με βάση το χρόνο που χρειάζεται για να τελεσιδικήσει μια υπόθεση στη δικαιοσύνη, είναι περίπου 10 χρόνια. Τόσο δεν χρειάζεται στην Ελλάδα για να ωριμάσει ένα θέμα;

Οπότε, σου λέει ο Τσίπρας:

- «Μας ζητάτε μείωση συντάξεων για τους 70άρηδες. Εμείς έχουμε νομοθετήσει τις συντάξεις που θέλετε, τι συντάξεις δηλαδή, μάλλον με επιδόματα μοιάζουν, για τους 60άρηδες που θα βγουν στη σύνταξη. Αντί να κουρέψουμε κι άλλο τις συντάξεις στους σημερινούς 70άρηδες, ήδη συνταξιούχους, μήπως να περιμένουμε λίγο;»

- «Πόσο λίγο;» ρωτούν οι δανειστές.

- «Περίπου 10 χρόνια, όσο είναι το προσδόκιμο ζωής τους, οπότε και οι περικοπές που θέλετε θα γίνουν και το πρόβλημα "θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου"» όπως ξεκάθαρα υπονόησε ο πρωθυπουργός.

Μην μου πείτε ότι σας ενοχλεί η τακτική του πρωθυπουργού. Τη βρίσκω εξόχως αποκαλυπτική αλλά και διαφωτιστική.

Περιλαμβάνει τον κυνισμό του ΣΥΡΙΖΑ που τόσο ξεδιάντροπα αποκαλύφθηκε στην τραγωδία στο Μάτι.
«Περιμένετε 10 χρόνια να σβήσουν οι σημερινοί 70άρηδες και το πρόβλημα με τις συντάξεις θα λυθεί» 
λένε για τις συντάξεις, όπως έλεγαν για τους 98 νεκρούς ότι «θολώνουν την εικόνα της αποτελεσματικότητάς τους», ότι «θα έκαναν τα ίδια αν μπορούσαν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω» κι ότι «διέσωσαν περισσότερους απ' αυτούς που βρήκαν φρικτό θάνατο» παρατημένοι στη μοίρα τους από έναν διαλυμένο κρατικό μηχανισμό διαλυμένο.

Αναδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα της αναβλητικότητας στη λήψη αποφάσεων.
«Δεν χρειάζεται να λειτουργήσουμε προληπτικά, θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των συντάξεων σε 10 χρόνια κι έχει ο Θεός». 
Τα ίδια που κάνουν και με τις αγορές. Διαφημίζουν την έξοδο από τα μνημόνια, κι όταν τους λες ότι τα επιτόκια δανεισμού είναι στο επίπεδο του 2009, όταν η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπει στα προγράμματα διάσωσης, σου απαντούν "έχουμε μαξιλάρι ασφαλείας για δυο χρόνια, μπορούμε να περιμένουμε"...

Λες και οι αγορές θα αλλάξουν και θα ξεχάσουν τα προβλήματα, λες και η διεθνής κοινότητα θα τους επιβραβεύσει για την αναβλητικότητά τους, λες και ο κυνισμός τους θα επιβραβευτεί από τους 70άρηδες που αντιμετωπίζονται σαν... μελλοθάνατοι, λες και το ψέμα τους θα σκεπάσει τα πάντα και θα δημιουργήσει μια άλλη, fake, πραγματικότητα όπου η Ελλάδα θα αποσαθρώνεται αλλά αυτοί θα επιπλέουν εισπράττοντας τους μισθούς τους επειδή οι σανοφάγοι θα συνεχίζουν να πληρώνουν φόρους.

ΥΓ: Ave, Tsiprator, morituri te salutant


Μάκης Πολλάτος
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]