Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γερμανία εξετάζει συμμετοχή στον πόλεμο της Συρίας!


Η Γερμανία σκέφτεται να ενταχθεί στον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη Συρία, σύμφωνα με μια έκθεση στο Bild.

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας βρίσκεται σε συνομιλίες με το αντίστοιχο αμερικανικό προκειμένου η Bundeswehr να συμμετάσχει σε πιθανές αεροπορικές επιθέσεις από αμερικανικές, βρετανικές και γαλλικές δυνάμεις σε στόχους της Συρίας.

Η συνεργασία θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που η Γερμανία αφήνει βόμβες από τον πόλεμο των Βαλκανίων στη δεκαετία του 1990, δήλωσε ο Bild.

Ωστόσο, θα χτυπήσει μόνο το καθεστώς σε περίπτωση άλλης χημικής επίθεσης.

Τον Απρίλιο, οι ΗΠΑ και οι ευρωπαίοι σύμμαχοί τους διενήργησαν κατασταλτικές επιθέσεις εναντίον στόχων του Συριακού καθεστώτος ύστερα από υποψία αεροπορικής επίθεσης στη Douma, η οποία σκότωσε τουλάχιστον 70 άτομα.

Ο συνασπισμός προειδοποίησε τον περασμένο μήνα ότι θα χτυπήσει ξανά εάν ο πρόεδρος Bashar al-Assad χρησιμοποίησε χημικά όπλα εναντίον αμάχων.

Εάν η Γερμανία ενταχθεί στη συμμαχία, θα κινδύνευε άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, η οποία υποστηρίζει τον Assad. Σηματοδοτεί επίσης μια στροφή προς την καγκελάριο Angela Merkel, η οποία δήλωσε στο παρελθόν ότι η Γερμανία δεν θα συμμετάσχει σε «στρατιωτικές αποστολές» στη Συρία.


Οι γερμανικές δυνάμεις βρίσκονται ήδη στη Συρία, αλλά δεν δραστηριοποιούνται σε αποστολές μάχης. Η έκθεση Bild ανέφερε ότι τα αεριωθούμενα αεροπλάνα της Γερμανίας Tornado θα μπορούσαν να λάβουν μέρος σε αεροπορικές πτήσεις με σκοπό την αναγνώριση των συνεπειών μιας επίθεσης.

Τα υπουργεία εξωτερικών και άμυνας δεν θα σχολιάσουν λεπτομερώς την έκθεση, αλλά δήλωσαν στην Bild ότι ήταν «σε στενή επαφή με τον σύμμαχό μας στις ΗΠΑ».

Τόνισαν επίσης ότι ήταν σημαντικό να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση της Συρίας, ιδίως όσον αφορά τη «χρήση χημικών όπλων, τα οποία το καθεστώς Assad χρησιμοποίησε στο παρελθόν».

Ο πρόεδρος των σοσιαλδημοκρατών (Andrew Nahles) αντέδρασε στην έκθεση λέγοντας ότι «το SPD δεν θα εγκρίνει τη Γερμανία να ενταχθεί στον πόλεμο στη Συρία, ούτε στο κοινοβούλιο ούτε στην κυβέρνηση», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων dpa. Οι Σοσιαλδημοκράτες βρίσκονται σε ένα μεγάλο συνασπισμό με το κόμμα της CDU της Merkel.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]