Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε


Μια που είναι της μοδός οι συνταγές, λάβετε μία, με την οποία θα μαγειρέψετε πολιτική επιβίωση μέχρι να μαγειρευτείτε!

Προσοχή! Για να μαλακώσουν οι μπριζόλες υπάρχουν αρκετοί τρόποι, τους οποίους μπορεί να ακολουθήσει ένας πεπειραμένος ή ακόμα κι ένας σχετικά πρωτάρης μάγειρας. Ένας από αυτούς, αρκετά συνηθισμένος, είναι το λάδωμα.

Σήμερα, οι μοντέρνοι το λένε μαρινάρισμα και χρησιμοποιούν κι άλλα υλικά για να μαλακώσουν τα κρέατα, αλλά δεν θα αναφερθούμε εκτενώς σε αυτά τα άλλα κόλπα για να μη φάμε τη δουλειά των μαγείρων και φάνε τα νιάτα μας και την ομορφιά μας οι κουζίνες, και μας πνίξουν οι υδρατμοί από τα τσουκάλια που κοχλάζουν και σπάσουν τα νεύρα μας οι φωνές των Μαυριτανών λαντζέρηδων και οι γκρίνιες των Αργεντίνων σερβιτόρων.

Επανερχόμεθα στο θέμα του μαλακώματος των κρεάτων: Αφήνεις τα τεμάχια μερικές ώρες ή και μία βραδιά ολόκληρη στο ψυγείο πασαλειμμένα με λάδι και έπειτα τα ψήνεις ή τα μαγειρεύεις στην κατσαρόλα ή τα φουρνίζεις. Ο άλλος τρόπος, αν δεν έχεις πολύ λάδι στη διάθεσή σου, είναι το χτύπημα. Παίρνεις τον μεταλλικό κόπανο (αυτόν που μοιάζει με γουδοχέρι με πεπλατυσμένη την άκρη), τα στουμπάς «ντάπα-ντούπα» πάνω στον πάγκο, αυτά συμμορφώνονται με τη βούλησή σου να τα φας μαλακά και μαλακώνουν.


Το αυτό έκανε και η εθνοσωτήριος (άλλου έθνους, ουχί του ελληνικού) κυβέρνησις που σαπάκιασε στο ξύλο τους Έλληνες στη Θεσσαλονίκη. Για να μαλακώσει τις αντιδράσεις των πατριωτών στην προδοσία που διαπράττει, δεν θεώρησε σκόπιμο το λάδωμα - αυτό το φυλάει για τους δικούς της, τα δυνατά τα βύσματα. Συνελόντι ειπείν, πλάκωσε τους πάντες στο άγριο ξυλίκι και τους σόταρε σε καυτερούτσικα χημικά, εσοδείας 2001 και 2003.

Το πρόβλημα, όμως, με αυτή τη συνταγή είναι ότι οι ανθρώπινες μπριζόλες μαλακώνουν για λίγο, αλλά, ύστερα από πάροδο όχι μεγάλου χρονικού διαστήματος, σκληραίνουν πολύ περισσότερο από τα πριν, αυτονομούνται και γίνονται λίαν επικίνδυνες.

Υπό αυτές τις συνθήκες, σχεδόν πάντοτε, το επόμενο γεύμα δεν το ετοιμάζει ο σεφ, αλλά ο ίδιος ο σεφ γίνεται ένα λαχταριστό πιάτο, το οποίο σερβίρεται και ζεστό και κρύο. Καλοχώνευτος να είναι.

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]