Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θέλουν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε νέο εμφύλιο;


Σχέδιο(;) εμφυλίου πίσω από την ασύλληπτη βία
Χωρίς εξήγηση οι αστυνομικές ακρότητες! 
Η εισαγγελέας ζητά συλλήψεις ματατζήδων, που έλεγαν «Βούλγαρους» τους διαδηλωτές

Πολλά ερωτήματα έχουν προκαλέσει τα επεισόδια που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Hδη, η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Θεσσαλονίκης Εμμανουέλα Κετσιατζή ζήτησε τη σύλληψη με την αυτόφωρη διαδικασία τριών μελών διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, όπως και του διοικητή τους, για επίθεση που κατήγγειλε ότι δέχθηκε δημοσιογράφος της Θεσσαλονίκης.

Όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου δημιουργούν υπόνοιες ότι κάποιοι επιχειρούν, βάσει συγκεκριμένου σχεδίου και εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία αυτή, να σπείρουν τον διχασμό και να πυροδοτήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις, δημιουργώντας σκηνικά χάους. Είναι προφανές ότι, σε μια τέτοια περίπτωση, οι επιδιώξεις είναι πολύ ευρύτερες, αποσκοπώντας σε μια αποσταθεροποίηση, από την οποία οι οργανωτές του σχεδίου θεωρούν ότι θα διευκολυνθούν ή και θα «διασωθούν» από δυσάρεστες εξελίξεις οι ίδιοι. Σε διαφορετική περίπτωση, τα επεισόδια και οι επιθέσεις που σημειώθηκαν συνιστούν εγκληματικές επιλογές, οι οποίες βαρύνουν τους αρμοδίους, την ώρα που χιλιάδες Ελληνες διαδήλωναν για την υπεράσπιση της Μακεδονίας μας.

Η εισαγγελική εντολή για τις συλλήψεις δόθηκε ύστερα από μήνυση του δημοσιογράφου Τάσου Ασλανίδη, της ενημερωτικής ιστοσελίδας thestival.gr, όπου, εκτός από την εις βάρος του επίθεση από τους διμοιρίτες, καταγγέλλει υβριστικές εκφράσεις κατά διαδηλωτών με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Στη μήνυση που υπέβαλε ο ίδιος, επισυνάπτει οπτικοακουστικό υλικό το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύει τις καταγγελίες του. Η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών ζήτησε τη σύλληψη των μηνυόμενων προσώπων για τις πράξεις της παράβασης καθήκοντος και -κατά περίπτωση- της εξύβρισης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Μάλιστα, ήδη έχουν αποσταλεί οι κλήσεις για τη σύλληψή τους.


Όπως προκύπτει από το κείμενο της μήνυσης, οι παραπάνω αστυνομικοί έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα, όπου υπηρετούν, για τις ανάγκες των αστυνομικών μέτρων με αφορμή τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, το βράδυ του Σαββάτου
«ένας από τους αστυνομικούς της συγκεκριμένης διμοιρίας απαντούσε στις ύβρεις διαδηλωτών, λέγοντας “Καλά σας γ..άει ο Τσίπρας, κωλοβούλγαροι”. Διαπίστωσα ότι η συγκεκριμένη διμοιρία ανήκει στη δύναμη των Αθηνών. Πλησίασα τον συγκεκριμένο αστυνομικό και του είπα ότι θα ήταν καλό να μην απαντά στις προκλήσεις των διαδηλωτών με ρατσιστικές ατάκες. Όπως φάνηκε, δεν του άρεσε η παρατήρησή μου. Μόλις με βρήκε μόνο μου, στο σκοτάδι, κάτω από τον Λευκό Πύργο, μου επιτέθηκε από κοινού με ακόμη έναν συνάδελφό του. Με έπιασαν από τον λαιμό και προσπαθούσαν να μου κόψουν την αναπνοή».
Θέση για το θέμα της ρίψης χημικών από την Αστυνομία κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου πήρε και η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής Κατερίνα Παπακώστα, χθες από τη Θεσσαλονίκη. «Οδηγία ήταν η ρίψη ως έσχατη λύση. Η φυσική ηγεσία λειτούργησε υπερασπιζόμενη τις τρεις σταθμίσεις επ’ ωφελεία της χώρας». Δηλαδή, να προστατευτούν η διεθνής εικόνα της πόλης, η δημόσια περιουσία, να αναχαιτιστούν οι ζημιές και «να προστατεύσουμε την ασφάλεια των επισκεπτών και των ειρηνικά διαδηλούντων» τόνισε η κυρία Παπακώστα.

Ούτε μία ΕΔΕ;

Η κυβέρνηση, αντί με ανακοινώσεις να επιτίθεται στους διαδηλωτές του Σαββάτου, θα ήταν προτιμότερο να είχε ήδη ζητήσει τη διενέργεια ΕΔΕ για να αποδειχθεί ποιοι (και με εντολές ποιου) αποκαλούσαν «Βούλγαρους» τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Θα πρέπει να φανεί αν υπήρξαν παράνομες πράξεις και να καταλάβουμε αν η κυβέρνηση ελέγχει ή όχι τα ΜΑΤ.

Θα μπορούσε και η ίδια να είναι θύμα περίεργων σχεδίων και μεθοδεύσεων. Οσο δεν το πράττει, όμως, δείχνει ότι οι εντολές για τις προκλήσεις και τη βία ήταν εν γνώσει της. Γιατί, λοιπόν, υποθάλπει με αυτόν τον τρόπο τη βία των δυνάμεων ασφαλείας;

Ειδικοί φρουροί: «Υπήρχε εντολή για να γίνει ρίψη χημικών»

Στην αποδόμηση των ισχυρισμών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν δόθηκε εντολή για ευρεία χρήση χημικών στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, προχώρησε χθες ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ευστράτιος Μαυροειδάκος. «Υπήρχε εντολή που έλεγε ότι “θα κάνετε χρήση χημικών” και ο αέρας εκεί ευνοούσε να πηγαίνει πάνω στον κόσμο» τόνισε σε τηλεοπτική συνέντευξη αναφορικά με τα επεισόδια στη ΔΕΘ.

Και συνέχισε: «Δεν θέλουμε την εικόνα να βλέπετε αστυνομικούς με αντιασφυξιογόνες μάσκες απέναντι σε πολίτες. Υπήρχαν οικογένειες, μικρά παιδιά, υπήρχαν ηλικιωμένοι. Δεν είναι καλές εικόνες για εμάς». «Το μόνο που δεν χωράει δίπλα από τη λέξη “Τόσκας”» είπε ο συνδικαλιστής των ειδικών φρουρών «είναι το “επιτυχημένος”. Έχει φύγει, όπως έφυγε, και έχει στην πλάτη του 100 νεκρούς. Πήρε μαζί του και τον αρχηγό της Αστυνομίας, που δεν είχε ευθύνη. Οι αστυνομικοί έκαναν άριστα το καθήκον τους. Πρέπει να είναι αυτόνομο το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας» είπε.

Την ίδια ώρα φθηνές δικαιολογίες στα όρια της γελοιότητας επικαλούνται στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να πετάξουν από πάνω τους το μπαλάκι των ευθυνών, αναφορικά με την εκτεταμένη χρήση χημικών. Η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της προσπαθεί καταρχάς να ενοχοποιήσει και πάλι τους... διαδηλωτές, εφευρίσκοντας για ακόμη μία φορά «ακραία στοιχεία» που δήθεν έδρασαν προβοκατόρικα. Ταυτόχρονα, για να ενισχύσει αυτό το σαθρό επιχείρημα, ζητά από τις αρμόδιες Αρχές να διερευνήσουν την καταγγελία της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας σχετικά με την ένοπλη απειλή διαδηλωτή εναντίον φωτορεπόρτερ στο συλλαλητήριο του Σαββάτου.

Το κερασάκι στην τούρτα των δικαιολογιών έβαλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα, η οποία απέδωσε την υπέρμετρη χρήση δακρυγόνων στο ότι η κυβέρνηση δεν ελέγχει την Αστυνομία. «Είμαι αντίθετη στη χρήση δακρυγόνων. Πρέπει να δούμε πώς και πότε πετάμε δακρυγόνα. Το έχουμε πει πολλές φορές και μας έχετε λοιδορήσει (σ.σ.: οι δημοσιογράφοι). Ακόμα δεν ελέγχουμε τα πάντα στις συνήθειες των Σωμάτων» είπε η βουλευτής και το... τερμάτισε.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οι αναρχικοι, αντεξουσιαστες και ο "ρουβικωνας" κανουν ο,τι θελουν,

    https://kostasxan.blogspot.com/2018/06/blog-post_69.html


    και απο την αλλη τα δακρυγονα πεφτουν βροχη σε συλλαλητηρια για την Μακεδονια!!

    Πως γινεται απο την μια να ελεγχεται η Αστυνομια ωστε να μην πεταει ουτε ενα δακρυγονο

    και απο την αλλη να μην ελεγχεται και να κανει δηθεν ο,τι θελει;

    Ο Πανουλης και οι υπολοιποι "μακεδονομαχοι" τι λενε για ολα αυτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]