Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν σε Τούρκους: Μετατρέψτε δολάρια και ευρώ σε λίρες - Δεν θα χάσουμε τον οικονομικό πόλεμο


«Δεν θα χάσουμε τον οικονομικό πόλεμο» δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον απόηχο της τεράστιας κατρακύλας της τουρκικής λίρας, ενώ σχολιάζοντας την διπλωματική ένταση που έχει ξεσπάσει με τις ΗΠΑ, τόνισε πως «το δολάριο δεν μπορεί να εμποδίσει το δρόμο μας».

Ακόμη, ζήτησε από τους πολίτες να μετατρέψουν τα ευρώ και τα δολάριά τους, αλλά και «τον χρυσό που βρίσκεται κάτω από τα στρώματα» σε τουρκικές λίρες, παρότι, σύμφωνα με το Bloomberg, μια βόλτα στα τοπικά καταστήματα τραπεζών της Κωνσταντινούπολης δείχνει πως πολύς κόσμος κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Το νέο μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα της Τουρκίας για την περίοδο 2019-2023 θα ανακοινωθεί στις αρχές του Σεπτεμβρίου, δηλαδή λίγες εβδομάδες νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό.

«Δεν φοβόμαστε να προκαλέσουμε οποιαδήποτε χώρα, όπως ποτέ δεν φοβηθήκαμε να τα βάλουμε με τους τρομοκράτες. Δεν φοβόμαστε να τα βάλουμε με αυτούς που προδίδουν τη χώρα μας, γιατί εμείς έχουμε τη στήριξη του λαού και του Θεού», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος και πρόσθεσε: «Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της χώρας μας. Οι εκλογές του Ιουνίου ήταν ένα μάθημα δημοκρατίας για όλο τον κόσμο. Αυτό το κατάφερε το έθνος μας, οπότε δικαιούται να θεωρείται ένα από τα πιο δημοκρατικά κράτη».

Εναλλακτικές η Κίνα, Ρωσία, Ιράν και κάποια ευρωπαϊκά κράτη

«Εναλλακτικές» επεξεργάζεται η Τουρκία, σύμφωνα με τον Ερντογάν, κοιτώντας προς την Κίνα, τη Ρωσία, το Ιράν και κάποια ευρωπαϊκά κράτη, χωρίς όμως να διευκρινίζει κάτι περισσότερο.


Σύμφωνα με αναλυτή του Bloomberg, η αναφορά στην Κίνα, τη Ρωσία και το Ιράν θα αποτελέσει «κόκκινο πανί» για την Ουάσινγκτον. Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία σχεδιάζει να αγοράσει πυραύλους S-400 από τη Ρωσία, οι οποίοι δεν είναι συμβατοί με τα συστήματα του ΝΑΤΟ.

Επίσης, η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα που επισκέφθηκε ο Πούτιν μετά την επανεκλογή του στις 18 Μαρτίου. Η συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας - σχετικά με την πυρηνική ενέργεια, τους αγωγούς ενέργειας, τα όπλα και τον τουρισμό - βρίσκεται σε ιστορικά επίπεδα.

«Η Τουρκία δεν θα υποκύψει στους οικονομικούς εκτελεστές»

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, η οικονομική επίθεση που δέχεται η Τουρκία οφείλεται σε «μικροδιαφορές» στις απόψεις που έχουν με κάποιες δυνάμεις, γεγονός επιζήμιο για τις σχέσεις τους με την Τουρκία σε βαθμό σχεδόν μη αναστρέψιμο.

«Βυθίζεται» ξανά 11% η τουρκική λίρα

Νωρίτερα, η τουρκική λίρα κατέγραψε απώλειες έως και 13,5% έναντι του δολαρίου και η ισοτιμία με το αμερικανικό νόμισμα ξεπερνά τις 6 λίρες, καθιστώντας πλέον κρίσιμη την κατάσταση για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας επισκέφθηκε το Μουσείο Μπακσί στην πόλη Μπαϊμπούρτ, σε μια κίνηση ευχαριστίας προς μια περιοχή που τον στήριξε στις εκλογές του Ιουνίου σε ποσοστό 82%.

Τον Ερντογάν συνόδευαν ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Νόμπλε, ο Πρόεδρος της Επιτροπής για τη Στρατηγική και τον Προϋπολογισμό, Νάτσι Αγμπαλ, και ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΑΚP, Χαϊάτι Γιαζίτς.

«Εκείνοι έχουν τα δολάριά τους, εμείς έχουμε τον Θεό μας»

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Ριζούντα της Μαύρης Θάλασσας αργά χθες το βράδυ, ο Ερντογάν επιχείρησε να καθησυχάσει τους πολίτες λέγοντας ότι υπάρχει μια εκστρατεία εναντίον της Τουρκίας. «Υπάρχουν διάφορες εκστρατείες σε εξέλιξη. Μην δίνετε σημασία», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Μην ξεχνάτε, αν έχουν τα δολάριά τους, εμείς έχουμε τον λαό μας, τον Θεό μας. Εργαζόμαστε σκληρά. Δείτε πώς ήμασταν πριν από 16 χρόνια και δείτε μας σήμερα», σημείωσε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]