Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βουλευτής Σκοπίων: Η μακεδονική γλώσσα καθιερώνεται για πάντα


Η πρώην υπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Εντίτα Ταχίρι, δήλωσε: «Αν ανοίξουμε το ζήτημα των συνόρων στα Βαλκάνια, οι Αλβανοί είναι έτοιμοι και δεν θα αφήσουν τα πράγματα να γίνουν εν μέρει, αλλά θα ζητήσουν την ολοκλήρωση τους, ώστε, οι Αλβανοί του Μαυροβουνίου και της "Μακεδονίας" να μην παραμείνουν εκτός συνόρων».

Μπα… αποκλείεται! Ο Κοτζιάς μας διαβεβαίωσε ότι μόλις παραχώρησε τα πάντα στους Σκοπιανούς, ήρθε η ειρήνη στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Καθημερινής", από την έως τώρα έρευνα επιβεβαιώνεται ότι η φωτιά που κόστισε τη ζωή σε 93 άτομα οφείλεται σε εμπρησμό από αμέλεια, με πολλούς μάρτυρες να καταθέτουν ποιος και πότε άναψε την φωτιά.

Η παραπλανητική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης. Ο Τόσκας υποστήριζε ότι υπάρχουν στοιχεία εμπρησμού, και τα υπόπτου χρηματοδότησης μπλογκ μιλούσαν για… 11 εμπρηστικούς μηχανισμούς, μέσα σε λάστιχα αυτοκινήτων. Ο δε Τσίπρας υποστήριζε ότι πρόκειται για… ασύμμετρο φαινόμενο. Το ψέμα το έχουν στο γονίδιο, εντελώς ασύμμετρα.

Ότι η Αυλωνίτου είπε πως ο Κ. Μητσοτάκης "λέει π@π@ριές", είναι ό,τι πιο σουρεαλιστικό έχω ακούσει. Να το λέει αυτό κάποιος που έχει κάνει τις π@π@ριές επιστήμη, είναι κάπως… [Κάποιος είπε ότι αν δεν επανεκλεγεί η Αυλωνίτου με ποιον θα γελάμε. Τι λες τώρα; Ξέρεις πόσους σαν την Αυλωνίτου έχει ο ΣΥΡΙΖΑ;]


Η βουλευτής του SDSM, Σλάβιτσα Σουμάνσκα - Μίτεβα, δήλωσε: «Η Συμφωνία διατηρεί την πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά που έκανε το "μακεδονικό" έθνος διάσημο. Η συμφωνία εγγυάται το δικαίωμά μας να λεγόμαστε "Μακεδόνες". Σταματάει η επί αιώνες διαμάχη και στο ένδοξο παρελθόν μας χτίζουμε το μέλλον. Σύμφωνα με το άρθρο 1 αυτής της Συμφωνίας, επίσημη γλώσσα της χώρας μας είναι η "μακεδονική", επομένως η μακεδονική γλώσσα καθιερώνεται μία για πάντα».

Το διαβάσατε αυτό κύριε υπουργέ των Πρεσπών; Είναι δικό σας δημιούργημα. Και θα σας χαρακτηρίζει και σ’ αυτήν και στην άλλη σας ζωή. [Παρεπόμενο: Η παραπάνω μακεδονίζουσα βουλευτής των Σκοπίων, ονομάζεται… Σλάβιτσα! Σλαβοπούλα, δηλαδή… Γιατί όχι… Μακεδόνιτσα;]

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ζητάει διαίρεση του Κοσσυφοπεδίου, για να πάρει πίσω τουλάχιστον τον σερβικό τομέα. Ο Χασίμ Θάτσι, πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, συμφωνεί με αλλαγή των συνόρων, αλλά εννοεί να εντάξει στο Κοσσυφοπέδιο την Κοιλάδα του Πρέσεβο της Σερβίας. Τέτοια συνεννόηση.

Εν τω μεταξύ, η Σερβία ξεκίνησε "εκπαιδευτική αεροπορική άσκηση" στην παραπάνω Κοιλάδα. Οι ελιγμοί άρχισαν στην πόλη Νίς και σε άλλες νότιες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων του Πρέσεβο, της Μέντβεντζας και του Μπουγιάνοβατς, όπου υπάρχει αλβανική πλειοψηφία. Το σερβικό υπουργείο ανακοίνωσε ότι η άσκηση ήταν προγραμματισμένη και δεν έχει σχέση με τις πρόσφατες εντάσεις στο Κοσσυφοπέδιο.

Προς πρωθυπουργούς, ΥΠΕΞ και διπλωμάτες. Το είπε ο Κριτόλαος - δεν ήταν μαρξιστής, αλλά ίσως τον έχουν ακουστά: «Εάν μεν άνδρες ώσιν, ουκ απορήσουσι συμμάχων, εάν δε, ανδράποδα κυρίων». Δηλαδή, «Εάν φανείτε άνδρες, δεν θα δυσκολευθείτε να βρείτε εύκολα συμμάχους. Αλλοιώς, δεν θα δυσκολευθείτε να βρείτε αφεντικά». Για να αντιλαμβανόμαστε, πώς διαμορφώνεται η εξωτερική πολιτική των χωρών-μπανανία.

Καλλισθένης εν δήμω
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]