Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα ψέματα (τους) τέλειωσαν


Τώρα μόνο αλήθειες κατάματα στους πολίτες

Του Νίκου Κωστόπουλου

Mετά την εθνική τραγωδία που βιώνουμε από την πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής εδώ και μέρες, οι όποιες βλέψεις του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για φιέστες και επικοινωνιακές ακροβασίες για το (δήθεν) τέλος των μνημονίων, θα ήταν παράλογο να προχωρήσουν μετά από τέτοια εγκληματικά λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία του Ματιού.

Έγινε πλέον ξεκάθαρο ότι η Αριστερά δεν διστάζει να στήνει επικοινωνιακά σόου παρά τη γνώση της ακόμα και για νεκρούς, ή να απειλεί πυρόπληκτους ότι θα τους γκρεμίσει και τα σπίτια.

Μετά από τις καταστροφές στη χώρα μας και με τέτοιες αποκαλύψεις του πραγματικού προσώπου της Αριστεράς, είναι σαφές ότι οφείλουμε να δούμε τις εξελίξεις υπό ένα νέο πρίσμα, δίνοντας και στους πολίτες εξηγήσεις ολιστικές, συνολικές.

Ποιες είναι οι παραδοχές που πρέπει να δούμε μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές που καταδεικνύουν και βασικές αδυναμίες του αφηγήματος της Μεταπολίτευσης:

Α. Η αριστερή ρητορική μονοπώλησε τον δημόσιο λόγο στην Μετά την Μεταπολίτευση Εποχή, δαιμονοποιώντας την αντίθετη άποψη - την άποψη που μας έβαλε στην ΕΕ, την άποψη που εδώ και 20 χρόνια μιλά για διαρθρωτικές αλλαγές.

Β. Η αριστερή πολιτική κυβέρνησε περισσότερο την χώρα από το 1974 μέχρι και σήμερα και δυστυχώς αλλοίωσε την έννοια και τη λειτουργία του Κράτους, διαστρέβλωσε τους Θεσμούς και αποπροσανατόλισε τους Πολίτες.

Γ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τίποτα άλλο από μια διαστρεβλωμένη πραγματικότητα της Μεταπολίτευσης που δεν θέλει τίποτα να αλλάξει, που δεν θέλει ισότητα για όλους και επιθυμεί να διαφυλάξει τα συμφέροντα των μικρο-ομάδων που τον στηρίζουν, κομματικοποιώντας το Κράτος.


Δ. Χρειάζεται ένα νέο αφήγημα που θα «ακυρώνει» την αριστερή αυταπάτη, δεν θα την κατηγορεί, αλλά θα παρουσιάζει μια φιλελεύθερη, ρεαλιστική, αξιοκρατική, και κοστολογημένη κεντροδεξιά πρόταση που θα επιβάλει και στους άλλους να ανακαλύψουν το ότι υπάρχει λύση και είναι μονόδρομος.

Παράλληλα, απαιτείται να αλλάξει η φιλοσοφία μας, που επιβάλλει τις τελευταίες 4 δεκαετίες την άμυνα και την απολογία για τα δεινά του τόπου απέναντι στην αριστερή ρητορεία, όταν τα πραγματικά δεινά τα βιώνουμε από τη «σοσιαλιστική διακυβέρνηση».

Η λύση αυτή περιλαμβάνει:

- Την επανασύσταση του Δημόσιου Τομέα βάσει των συγχρόνων αναγκών και των δυνατοτήτων της Τεχνολογίας.
- Την θωράκιση των Θεσμών.
- Τον Εξευρωπαϊσμό του Νομικού Πλαισίου.
- Την μεγιστοποίηση της διαφάνειας.
- Την ενίσχυση της Αριστείας και του σεβασμού ως καθημερινή πρακτική.
- Την αυστηροποίηση των κανόνων εναντίον της διαφθοράς.
- Την δίκαιη αμοιβή σε κρίσιμο προσωπικό υπηρεσιών του Κράτους.
- Την δημιουργία συνθηκών για μεγιστοποίηση συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στις ζωτικές υπηρεσίες του Κράτους με δημόσιο έλεγχο και έμφαση στο κοινωνικό συμφέρον.

Η αλήθεια ποτέ δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε βολική. Είναι, όμως, αναγκαία ειδικότερα τώρα που ο κόμπος έφτασε στο χτένι και κανείς μας δεν είναι άμοιρος ευθυνών.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]