Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρουβίκωνας: Aποδεχόμαστε την βία ως πολιτικό εργαλείο


"Προς το παρόν θέτουμε όρια στη βία"

Ως εργαλείο της πολιτικής αποδέχεται ο Ρουβίκωνας τη χρήση βίας, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να εντείνει τα όριά της στο μέλλον.

Σε συνέντευξη σε ένα από τα πιο γνωστά τηλεοπτικά δίκτυα της Λατινικής Αμερικής, το Telesur, που παραχώρησαν δύο από τα μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας, κατέθεσαν τις απόψεις τους για την κατάσταση στην Ελλάδα, τη δράση τους και την αναρχία.

Στη συνέντευξη που δόθηκε στις 13 Ιουνίου και διήρκησε 25 λεπτά, οι δύο άντρες αναφέρουν πως ο Ρουβίκωνας είναι μια αναρχική ομάδα που έχει δημιουργηθεί εδώ και πέντε χρόνια με σκοπό την αντίσταση για τα μνημόνια και τη λιτότητα αλλά και να αποτελέσει παράδειγμα για το αναρχικό κίνημα.


Σχετικά με τη χρήση βίας, τα μέλη του Ρουβίκωνα σημείωσαν ότι παρά το γεγονός ότι η βία είναι κακό πράγμα, είναι μέρος της πολιτικής και συγκεκριμένα εργαλείο της. Δήλωσαν ότι υπάρχει η βία της εξουσίας και η βία της βάσης. Ως προς τη βία που χρησιμοποιεί η συλλογικότητα είπαν ότι έχουν θέσει τα όριά της και φτάνει μέχρι το πέταγμα μπογιάς και το κατέβασμα βιτρινών «προς το παρόν».

Αναφερόμενοι στην πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν πως είναι μια καθεστωτική Αριστερά που οικειοποιήθηκε τους αγώνες μιας περιόδου, τους μεταβόλισε και τους «έβγαλε πάλι έξω ως υποταγή και ως απάθεια». Ο ΣΥΡΙΖΑ πούλησε την ελπίδα και την σκότωσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με τα κινήματα, είναι σοσιαλδημοκράτες σημείωσαν τα μέλη του Ρουβίκωνα.

Παράλληλα, τόνισαν ότι κάνουν επιλεκτικές εμφανίσεις σε διεθνή ΜΜΕ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στο Fox News δεν θα έδιναν συνέντευξη».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]