Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο «κόκκινο» στέλνει η Τουρκία την Ευρώπη


Με απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς η προσοχή των αγορών είναι στραμμένη στις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το οικονομικό κλίμα, ζήτησε από τους πολίτες να μετατρέψουν τα ευρώ και τα δολάριά τους σε τουρκικές λίρες. «Δεν φοβόμαστε να προκαλέσουμε οποιαδήποτε χώρα, όπως ποτέ δεν φοβηθήκαμε να τα βάλουμε με τους τρομοκράτες», δήλωσε.

Την ίδια ώρα τον διπλασιασμό των δασμών στις τουρκικές εξαγωγές χάλυβα και αλουμινίου προς τις ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, κι ενώ η τουρκική λίρα καταποντίζεται και κανείς πλέον δεν μπορεί να αποκλείσει μια γενικευμένη οικονομική κρίση στη γειτονική χώρα.

Οι δασμοί του αλουμινίου θα ανέρχονται στο 20% και του χάλυβα στο 50%.

Σ' αυτό το πλαίσιο ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε πάνω από το 1%, με τις τράπεζες να καταγράφουν τη μεγαλύτερη πτώση με 2%.

Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε 0,99% στις7.665 μονάδες, ο γερμανικός Dax υποχώρησε 1,96% και ο γαλλικός CAC 1,59% στις 5.414 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ισπανικός IBEΧ κατέγραψε απώλειες 1,61%, ο ιταλικός FTSE MIB 2,51% στις 21.090 μονάδες και ο πορτογαλικός PSI υποχώρησε 0,24%.

Οι ανησυχίες των επενδυτών εντάθηκαν μετά την αποδυνάμωση του ευρώ έναντι του δολαρίου, κάτι που συνέβη εξαιτίας της αναφοράς της ΕΚΤ ότι η αποδυναμωμένη λίρα θα επιβαρύνει τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η BBVA της Ισπανίας, η ιταλική UniCredit και η γαλλική BNP Paribas θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τη συνεχιζόμενη υποτίμηση της λίρας.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]