Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μόσχα συνεχίζει να ρίχνει «λάδι στη φωτιά»


Νέα επίθεση κατά της Αθήνας από το ρωσικό ΥΠΕΞ και ελληνική σιωπή για τον πρέσβη

Η Μόσχα επιμένει να κατηγορεί την Αθήνα ως υπαίτια της ελληνορωσικής διπλωματικής κρίσης που σοβεί τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα και ανησυχίες. Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα επανήλθε χθες, κατηγορώντας ακόμα μία φορά την ελληνική πλευρά όσον αφορά τον... σιβηρικό χειμώνα στις διμερείς σχέσεις. «Δεν είναι η Ρωσία αυτή που έκανε τα πρώτα βήματα, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων. Εμείς παραμένουμε δεσμευμένοι στην ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας σε πολλούς τομείς» σημείωσε η κυρία Ζαχάροβα.

«Ελπίζουμε ότι η επικρατούσα μη φυσιολογική κατάσταση θα αποδειχθεί προσωρινή και θα λυθεί σύντομα» πρόσθεσε σε ανάρτησή της στα social media.

Η δήλωση της κυρίας Ζαχάροβα έγινε λίγες ώρες έπειτα από δημοσίευμα του πρακτορείου Tass αναφορικά με το μυστήριο που συνεχίζει να καλύπτει την παραμονή ή όχι του Ανδρέα Φρυγανά. «Ο Ελληνας πρέσβης θα αποχωρήσει από τη Μόσχα το προσεχές φθινόπωρο, πιθανότατα στα τέλη Σεπτεμβρίου» αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο, επικαλούμενο ελληνική διπλωματική πηγή την οποία δεν προσδιορίζει.


Σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το Tass, η ημερομηνία επιστροφής στην Ελλάδα του πρέσβη δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, ωστόσο υποστηρίζει με βεβαιότητα ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει οριστικά αποφασίσει να τον αντικαταστήσει, χωρίς να αναφέρει τους λόγους που υπαγόρευσαν αυτή την απόφαση. Σημειώνει, πάντως, ότι η αντικατάσταση του Ελληνα πρεσβευτή στη Μόσχα δεν είναι εχθρική κίνηση ενάντια στη Ρωσία και πως δεν συνδέεται με τις μεγάλες εντάσεις στις διμερείς σχέσεις.

Την ίδια ώρα, το ελληνικό ΥΠΕΞ συνεχίζει να σιωπά για την υπόθεση, χωρίς επισήμως να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει την αποχώρηση του πρέσβη μας από τη Μόσχα. Πάντως, η απομάκρυνση του κ. Φρυγανά έχει πολλές αναγνώσεις, καθώς δεν αποκλείεται ο νυν πρέσβης να πληρώσει τελικά το... μάρμαρο της κλιμάκωσης της έντασης και κάποιας προσπάθειας που θα γίνει τις επόμενες ημέρες από την πλευρά της Αθήνας προς αποκατάσταση της ομαλότητας στις διμερείς σχέσεις.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]