Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η προσπάθεια του Τραμπ και οι δηλητηριώδεις Ευρωπαίοι διπλωμάτες


Από τον Δημήτρη Κ. Σέργιο

Η στήλη δεν έχει κρύψει τις σκέψεις της. Έχω υποστηρίξει ότι η Ρωσία υπήρξε ανελέητος στόχος, αρχικώς των Φραγκογερμανών θεωρητικών και πρακτικών του μαρξισμού και εν συνεχεία των Αγγλων «πλανηταρχών», τους οποίους διαδέχθηκαν οι Αμερικανοί, για έναν και μόνο λόγο: Διότι οι δυτικοί χρειάζονταν για λόγους καθαρά γεωπολιτικούς έναν μεγάλο, οριακό και τεχνητό εχθρό στην Ανατολή.

Δείτε: Τόσο ο Μαρξ όσο και ο Ενγκελς (οι «ακαδημαϊκοί» του μαρξιστικού μοντέλου) διακήρυτταν ότι η διδασκαλία τους όφειλε να βρει πρώτιστη εφαρμογή όχι σε... στέπες και χωράφια, όχι σε ντάτσες με... κηπουρούς, αλλά στις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες της Δύσης, Κάτω Χώρες, Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, επειδή αυτές διέθεταν ανθηρή βιομηχανία με μαχητικό εργατικό δυναμικό, καθώς και απολύτως νερουλή και πολυδιασπασμένη θρησκεία. (Σκεφθείτε επιπλέον ότι η Αγγλία ήταν και η πρώτη χώρα -ναι, η πρώτη!- όπου άνθησε η διδασκαλία του αναρχισμού στα σαλόνια -ποιων νομίζετε;- των Εγγλέζων μεγαλοαστών! Προτού καν η διδασκαλία αυτή συστηματοποιηθεί στη μητρόπολη του είδους Γαλλία από τον Φραγκολεβαντίνο Πιερ Ζοζέφ Προυντόν.)

Γιατί, λοιπόν, οι μαρξιστικοί κορύβαντες αναζήτησαν ρόλο στον ξεσηκωμό... μουζίκων της ρωσικής στέπας; Απλοί ηθοποιοί ήσαν οι κύριοι! Σε μια μεγαλειώδη σκηνοθεσία της δυτικής σκοπιμότητας. Θεωρώ όχι απλώς ένδειξη, αλλά τούτ’ αυτό απόδειξη των λεγομένων μου, το γεγονός ότι ο κατεστημένος στην Ανατολή κομμουνισμός έπεσε και συνετρίβη έπειτα από εβδομήντα χρόνια σε μια νύχτα μόνο επειδή η εξέλιξη αυτή απλώς... συνεφωνήθη στη Δύση! Ε, λοιπόν, θέλετε κι άλλες αποδείξεις ότι, όπως συνεφωνήθη η... επανασταστική πτώση, έτσι είχε συμφωνηθεί και η επαναστατική άνοδος του κομμουνισμού, εν μια νυκτί και μόνη, στην ατυχή Ρωσία;


Γιατί τα λέω σήμερα αυτά; Να σας απαντήσω αμέσως: Διότι θέλω να συγχαρώ μέσω της στήλης τον σημερινό (για κάποιους... «αστείο», αλλά εγώ δεν το λέω αυτό ούτε για... αστείο!) πρόεδρο των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ, που έχει αναδεχθεί ηρωικά το βαρύ φορτίο να αλλάξει ριζικώς το κλίμα των σχέσεων ΗΠΑ - Ρωσίας. (Παρεμπιπτόντως, τα περί «κυρώσεων» στη Ρωσία για την υπόθεση Σκριπάλ ο υπογράφων τη στήλη τα ακούει βερεσέ...)

Το φαντάζεσθε τι θα εσήμαινε μια θετική συνεννόηση ΗΠΑ - Ρωσίας για τους δηλητηριώδεις Ευρωπαίους διπλωμάτες, οίτινες επικαλύπτουν δήθεν «δημοκρατικώς» τις εξορμήσεις στην ήπειρό μας ελεεινών νεοταξικών συμφερόντων;
Με μια φράση: Αν ο πρόεδρος Τραμπ καταφέρει να συνεννοηθεί με τους Ρώσους σε μια από κοινού ενατένιση του μέλλοντος (μεταξύ μας, και των Βαλκανίων και της Μεσογείου, βεβαίως!), ποιος «ευφυής» Ευρωπαίος διπλωμάτης θα μπορούσε να αντισταθεί;
Εκτός εάν το επιχειρούσε ο... Ν. Κοτζιάς με το άσπρο πλατύγυρο!
Και τα λαϊκά τραγουδάκια με πλαστούς «Βορειομακεδόνες» σε βαλκανικά καφενεδάκια. Παρέα και με τον... Μπουτάρη!

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]