Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ε, όχι και «μας έκανε χάρη»...


Τελικά, οι Τούρκοι είναι μεγάλοι δάσκαλοι στο παζάρι! Αφού έστησαν ενέδρα στα παλικάρια μας, αφού έστησαν επί μήνες ένα ολόκληρο σόου, κρατώντας παρανόμως και αδίκως τους στρατιωτικούς μας, αποφάσισαν να κάνουν τους μεγαλόψυχους. Μιλάμε για τέτοια κοροϊδία! Αφού καταπατάμε νόμους, Διεθνές Δίκαιο και κατοχυρώσουμε πράγματα, τότε... διαπραγματευόμαστε.

Υποχωρούμε και λίγο, αφού έχουμε κερδίσει πράγματα, και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Εμείς, βέβαια, στην Ελλάδα πανηγυρίζουμε. Και δικαίως, μια και επέστρεψαν τα παλικάρια μας, που ο Ερντογάν και η παρέα του ταλαιπώρησαν αδίκως, κλείνοντάς τα στη φυλακή υψίστης ασφαλείας, χωρίς κανένα στοιχείο, με αφορμή ένα σύνηθες επεισόδιο στα σύνορα - ένα από τα ουκ ολίγα που συμβαίνουν στην περιοχή. Δεν έχουμε εικόνα για το τι παζάρι έγινε και για το τι πήρε ο στριμωγμένος Τούρκος πρόεδρος ως αντάλλαγμα.

Θέλουμε να δείξουμε καλές προθέσεις και δεν υιοθετούμε άκριτα φήμες και διαρροές. Εκείνο, όμως, που σίγουρα δεν θα αποδεχθούμε είναι ότι έπιασαν οι καλοσύνες τον Ερντογάν και το βαθύ κράτος της Άγκυρας. Όπως επίσης δεν θα ξεχάσουμε και ότι οι Τούρκοι, στη συγκεκριμένη υπόθεση, καταστρατήγησαν κάθε έννοια καλής γειτονίας και λογικής. Συμπεριφέρθηκαν με αθλιότητα σε μια σύμμαχο στο ΝΑΤΟ χώρα, που, αν μη τι άλλο, ουδέποτε τους δημιούργησε πρόβλημα - το αντίθετο: Τους στήριξε και τους στηρίζει στην ευρωπαϊκή πορεία τους, αν και όποτε την αποφασίσουν.


Ο «σουλτάνος» έπραξε το αυτονόητο: Έβαλε τέλος σε ένα γαϊτανάκι κόντρας και αντιπαράθεσης, που ο ίδιος ξεκίνησε με την παράνομη και προκλητική κράτηση των δύο στρατιωτικών μας. Αν πράγματι θέλει να πιστέψουμε ότι άλλαξε, πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις στο Αιγαίο, αλλά και στην Κύπρο. Να δείξει ότι μας θέλει συμμάχους στην πραγματικότητα και τη διαχρονία - όχι ευκαιριακά. Και όχι με τη λογική τού «εκεί που μας χρωστούσανε, μας πήραν και το βόδι».

Έτσι κι αλλιώς, πολύ γρήγορα θα φανούν οι λόγοι που τον ανάγκασαν να κάνει πίσω. Όπως και αν υπήρξε παζάρι με την κυβέρνηση - και ποιο ήταν αυτό. Γι' αυτό και επιμένουμε στη θέση μας: Οι στρατιωτικοί μας, αλλά και όλοι οι Έλληνες, πρέπει να έχουν ψηλά το κεφάλι. Όπως ακριβώς έκαναν τα δύο παλικάρια μας και οι οικογένειές τους.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]