Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύμβουλος Ερντογάν: Θα αποκλείσουμε το οικονομικό πραξικόπημα


«Με το οξύ πνεύμα του έθνους μας και υπό τη ηγεσία του προέδρου μας, μπορούμε να αποκρούσουμε την προσπάθεια οικονομικού πραξικοπήματος» έγραψε σε σημερινή ανάρτησή του στο Twitter ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, σύμφωνα με την αγγλόφωνη έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet.

Την ίδια ώρα συντηρούνται οι εντάσεις καθώς η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς σημείωσε ότι ως «αντίποινα» σε βάρος τους θεωρούν οι ΗΠΑ τους δασμούς που επέβαλε η Τουρκία σε σειρά αμερικανικών προϊόντων με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς να υποστηρίζει ότι αντιθέτως οι δασμοί της κυβέρνησης Τραμπ στον χάλυβα και το αλουμίνιο αποφασίστηκαν στο όνομα στο όνομα της εθνικής ασφάλειας της χώρας και για την προστασία των εγχώριων επιχειρήσεων.

«Δεν υποστηρίζουμε την απόφαση της Τουρκίας να προβεί σε αντίποινα εναντίον μας» τόνισε η κ. Σάντερς επαναλαμβάνοντας και την ενόχληση των ΗΠΑ για την μη απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Πρόσθεσε ακόμη πως η κυβέρνηση Τράμπ δεν προτίθεται «να ξεχάσει» την υπόθεση αυτή, σημειώνοντας όμως παραλλήλως ότι στην περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος θα επανεξεταστούν οι οικονομικές κυρώσεις αλλά ως προς το σκέλος του διπλασιασμού τους που αφορούσε στην Τουρκία.


Στις αγορές πάντως η τουρκική λίρα ανακάμπτει για τρίτη διαδοχική ημέρα. Ενισχύεται περίπου 2% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, με την ισοτιμία στα 5,8166 δολάρια.

Η ανάκαμψη της λίρας είναι αποτέλεσμα των μέτρων στήριξης, που έχει λάβει το τελευταίο διάστημα η κεντρική τράπεζα της χώρας, αλλά και των προσδοκιών ότι η τουρκική οικονομία θα βρει επιπλέον στηρίγματα από το εξωτερικό. Μετά τη δέσμευση του Κατάρ για επενδύσεις 15 δισ. δολαρίων, πολλοί κοιτούν προς τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]