Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ΜΚΟ δεν είχαν κίνητρο να εμφανιστούν στις πυρκαγιές;


Κατά πάγιο κανόνα, η κυβέρνηση θα βρει τρόπο να επιρρίψει τις ευθύνες της για την τραγωδία από την πυρκαγιά, σε προηγούμενες κυβερνήσεις. Πάντα φταίνε οι άλλοι. Δεν θυμάμαι περίπτωση που να αναγνώρισε λάθος ο πρωθυπουργός, πλην αυτής που μίλησε για αυταπάτες. Και φυσικά, το θεώρησε ότι πρόκειται για κάτι πολύ φυσικό, να στέλνεις μια χώρα πίσω για δεκαετίες, λόγω μιας αυταπάτης.

Κύριε πρωθυπουργέ, ξέρω ότι εκτιμάς μόνον τους κομμουνιστές συγγραφείς, σου λέω όμως πως υπήρχε κάποτε ένας Θουκυδίδης, που παρέθεσε τα λόγια του Περικλή, όταν είπε: «Περισσότερο φοβούμαι τα δικά μας σφάλματα, παρά των εχθρών τα σχέδια». Ο δε Τσαρλς Ντίκενς έγραψε, «ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι ο εαυτός μας». Εκεί ψάξε να βρεις τον εχθρό σου, κύριε πρωθυπουργέ.

Διάβασα για δεκάδες επιχειρήσεις, σωματεία και ιδιώτες που έτρεξαν να συμπαρασταθούν στους πληγέντες από την πυρκαγιά. Πού πήγαν όμως οι ΜΚΟ; Στην περίπτωση αυτή, οι δήθεν αφιλοκερδώς προσφέροντες βοήθεια, δεν είχαν το "κίνητρο" να εμφανιστούν;


Χείρα βοηθείας πρότεινε να μας δώσει ο Ερντογάν, για να ανακουφίσει τους παθόντες της Αττικής. Το έκανε, με τον γνωστό τουρκικό τρόπο. Με... 35 παραβιάσεις στο Αιγαίο. Τις 34 παραβιάσεις πραγματοποίησαν δύο κατασκοπευτικά CN-235 και η μία πραγματοποιήθηκε από σχηματισμό τεσσάρων F-16. Δεν έχουμε παράπονο. Έκανε ο άνθρωπος αυτό που του επιβάλλει ο πολιτισμός του.

Δεν χάνει ευκαιρία πάντως ο Ρέγκλινγκ, να υπενθυμίζει στον Α. Τσίπρα, την ανυπολόγιστη ζημία, που έφερε το πρώτο εξάμηνο του 2015, όταν το δίδυμο Τσίπρα-Βαρουφάκη ανέτρεψαν πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις.
«Υπήρξε μία προσπάθεια να σταματήσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που είχε συμφωνηθεί. Το αποτέλεσμα ήταν η Ελλάδα να οπισθοχωρήσει εκ νέου στην ύφεση. Η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά πως αυτό το κόστος ανέρχεται σε 86 εκατ. ευρώ», 
είπε ο Ρέγκλινγκ. [Έλα μωρέ, μια αυταπάτη ήταν].

Αναλυτικές οδηγίες για την κατοχύρωση της εμπορικής επωνυμίας "Μακεδονία" δημοσίευσε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), τονίζοντας ότι η προστασία των εμπορικών σημάτων αφορά τουλάχιστον 4.000 ελληνικές επιχειρήσεις. Όμως, ενημέρωσε ότι μέχρι στιγμής, μόλις 24 επιχειρήσεις έχουν κατοχυρώσει τα "Μακεδονικά" προϊόντα σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Γιατί;

Σε ναυάγιο εξελίχθηκε και η τρίτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια για το δημοψήφισμα. Ο Ζόραν Ζάεφ, πάντως, επέμεινε ότι το δημοψήφισμα θα προχωρήσει και θα διεξαχθεί κανονικά, ενώ επιτέθηκε στον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μιτσκόσκι, για τη στάση του.
«Λέει ψέματα ο Μιτσκόσκι, όταν λέει ότι θέλει η "Μακεδονία" να ενταχθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ». 
Από την πλευρά του, ο Μιτσκόσκι δήλωσε ότι η βασική διαφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορά τη διατύπωση του ερωτήματος για το δημοψήφισμα.
«Το ερώτημα πρέπει να είναι σαφές, να μην επιδέχεται πάνω από μία ερμηνεία και να σχετίζεται μόνο με τη συμφωνία».
Και ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων, δήλωσε, για να το κατανοήσει καλά ο Κοτζιάς:
«Είμαστε "Μακεδόνες", οι "Μακεδόνες" θα είναι στην Ευρώπη. Μιλάμε "μακεδονικά", η "μακεδονική" γλώσσα θα είναι μεταξύ των ευρωπαϊκών γλωσσών. Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για το μέλλον μας και να μην ξεχνάμε ότι η πολιτική αλλαγή στη "Μακεδονία", συνέβη πρωτίστως λόγω της δίψας για ευθύνη», 
δήλωσε.

Καλλισθένης εν δήμω
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Εξαίρετο άρθρο, προσωπικά όμως δεν απορώ με την απουσία των ΜΚΟ αφού είναι ξεκάθαρος από καιρό ο βρώμικος πληρωμένος ρόλος τους από Σόρος, Γερμανία, ισλαμιστές φανατικούς χρηματοδότες και διακινητές και άλλα σκοτεινά κέντρα που στοχεύουν στην διάλυση της Ευρώπης. Οι ΜΚΟ είναι ξεκάθαρα πλέον οι λύκοι με μορφή προβάτων και...όσοι αφελείς προσέλθετε...να στηρίξετε το ΔΗΘΕΝ ανθρωπιστικό τους έργο. Τα ελάχιστα κράτη που αντιλήφθηκαν τον βρώμικο τρόπο της εσωτερικής διάβρωσης που δημιουργούν οι ΜΚΟ ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ στην πραγματικότητα, με πρώτες την Ρωσία, Ουγγαρία, Αίγυπτο, τις πέταξαν έξω από την επικράτειά τους και καλά έκαναν που δεν διατήρησαν τα φίδια στην αυλή τους. Αλλωστε και σήμερα από τα δημοσιεύματα που διάβασα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, μόνον η Κύπρος και ο Βλαδίμηρος Πούτιν μέχρι στιγμής προσέφεραν άμεσα χείρα βοηθείας στην πρόσφατη τραγωδία της ήδη κατεστραμένης Ελλάδας μας. Οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες "σύμμαχοι" προσεύχονται λέει στις εδώ πρεσβείες τους οι εργαζόμενοί τους για τα θύματα και τις οικογένειές τους. Καλή η προσευχή υπέρ των ψυχών, δεν λέω, αλλά η βοήθεια πρέπει να είναι και έμπρακτη σε είδος. Οσο για τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη των Τούρκων αφού δεν τα καταρίπτουμε άμεσα ως εισβολείς βάσει του διεθνούς δικαίου, φοβάμαι ότι θα συνεχίσουν τις παραβιάσεις γνωρίζοντας ότι στο Ελλαδιστάν υπάρχουν κυβερνήσεις εθνοπροδοτών και όχι πατριωτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]